Δύο αντικαταστάσεις βουλευτών για να «περάσει» ο ΕΝΦΙΑ

Δύο αντικαταστάσεις βουλευτών για να «περάσει» ο ΕΝΦΙΑ

Φουντώνουν οι διαφωνίες για τον ΕΝΦΙΑ - Σηφουνάκης από ΠΑΣΟΚ και Αυγενάκης από ΝΔ αναμένεται να αντικατασταθούν στη σημερινή ψηφοφορία.

Τα μέτρα της παίρνει η κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις κατά τη σημερινή ψηφοφορία για τον ΕΝΦΙΑ. Η τροπολογία έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να αντικαταστήσει από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, δύο βουλευτές, που με τα λεγόμενά τους άφησαν να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσουν.

Συγκεκριμένα θα αντικατασταθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος δήλωσε ότι θα την καταψηφίσει γιατί δεν θέλει όπως είπε, να συνηγορήσει στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας.

«Για δεύτερη φορά δεν θα συναινέσω σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα και εν τέλει δημιουργούν και δικαίως, ένα αίσθημα εμπαιγμού σε χιλιάδες φορολογούμενους. Δεν ξέρω αν θα φτάσω στο σημείο να αναπολήσω το “ΕΤΗΔΕ”, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, αλλά δεν θα συνηγορήσω στη συνέχιση μιας εξόφθαλμης αδικίας» τόνισε ο κ. Σηφουνάκης.

Επίσης, θα αντικατασταθεί και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης,  ο οποίος άσκησε κριτική για τις διορθώσεις και έκανε λόγο για δεύτερο αυτογκόλ.

«Μελετώντας προσεκτικά την τροπολογία του κ. Χαρδούβελη, Υπουργού Οικονομικών, που αφορά στις βελτιώσεις του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, διαπιστώνω ότι, μετά το “1ο αυτογκόλ” που δέχθηκε η Κυβέρνηση μερικές εβδομάδες πριν, (με αφορμή τα λάθη, τις υπερβολές και την ανοργανωσιά των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών), εάν δεν ακούσει πραγματικά την κοινωνία, τους φορείς, κυρίως όμως τους Κυβερνητικούς Βουλευτές και προχωρήσει στην κατάθεση της τροπολογίας ως έχει, χωρίς ουσιαστικές διορθώσεις, φοβούμαι ότι θα υπάρξει και “2ο αυτογκόλ για τη Κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Αυγενάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος επίσης έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει, την τροπολογία, δεν μπορεί να αντικατασταθεί, γιατί ακόμα και αν στηρίζει την κυβέρνηση, δεν επέστρεψε στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και παραμένει ανεξάρτητος.

Πηγή: News247.gr