FT: Ξεπερνά τα 11 δισ. η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα

FT: Ξεπερνά τα 11 δισ. η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα

Τι δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας για το ενδεχόμενο οι προσφορές να είναι μεγαλύτερες από τους υπολογισμούς της εφημερίδας.

Η ζήτηση για τα 5ετή ελληνικά ομόλογα έχει ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αποκτήσουν μέρος της έκδοσης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών εκδηλώθηκε μόλις η Αθήνα έδωσε εντολή να προχωρήσει η έκδοση των ομολόγων με ύψος που εκτιμάται περί τα 2 δισ. ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι εντολές ζήτησης, στις οποίες περιλαμβάνονται περίπου 1,3 δισ. ευρώ από τις αναδόχους τράπεζες, είναι ισχυρή και οι τραπεζίτες θεωρούν ότι η απόδοση των ομολόγων θα κυμανθεί από 5% έως 5,25%, χαμηλότερα από τις προβλέψεις ορισμένων αναλυτών, αναφέρουν οι FT.

Συνάντηση Σαμαρά – Στουρνάρα
Τον Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας το βράδυ της Τετάρτης, για τις εξελίξεις όσον αφορά στην προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές. Ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, έκανε λόγο για πολύ θετικές εξελίξεις που διαφαίνονται, τονίζοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αύριο με το κλείσιμο του βιβλίου των αγορών.

Την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί θα ανοίξει το βιβλίο των προσφορών με την Αθήνα να θέλει να αντλήσει ένα ποσό της τάξης των 2,5 με 3 δισ. ευρώ, ενώ όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι προσφορές να έχουν ξεπεράσει τα 16 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Επιστροφή στις αγορές: «Φούσκα» ή ολική επαναφορά;

Σε εξέλιξη οι πρώτες προσφορές για το ελληνικό ομόλογο

SZ: Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να πανηγυρίζει για έξοδο στις αγορές

Ελληνική έξοδος στις αγορές…μόνο για ξένους