H Χίλαρι δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι υποψήφια

H Χίλαρι δεν έχει αποφασίσει αν θα είναι υποψήφια

Κολακευτική χαρακτηρίζει η Κλίντον την πρόωρη υποστήριξη μιας υποψηφιότητάς της για τις προεδρικές εκλογές από έναν γερουσιαστή.

Η Χίλαρι Κλίντον καλωσόρισε την υποστήριξη που εξέφρασε πρόωρα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Τσαρλς Σούμερ σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά της στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, αλλά σημείωσε ότι η ίδια δεν έχει πάρει ακόμη κάποια απόφαση. Ο γερουσιαστής μιλώντας ενώπιον ακτιβιστών των Δημοκρατικών στην Αϊόβα χθες το βράδυ, τόνισε ότι «το 2016 είναι η ώρα της Χίλαρι» και την κάλεσε να επιδιώξει να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο δείγμα της υποστήριξης που εκφράζουν διάφορα στελέχη των Δημοκρατικών στο πρόσωπο της Κλίντον για τις προεδρικές εκλογές του 2016. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να προηγείται όλων των πιθανών υποψηφίων των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης: Η Χίλαρι Κλίντον είναι η «εκλεκτή» πρόεδρος του Γουόρεν Μπάφετ

Το γραφείο της Κλίντον εκτίμησε την ενέργεια αυτή του Σούμερ, αλλά σημείωσε ότι η ίδια δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με τις προεδρικές εκλογές.

«Ο γερουσιαστής Σούμερ είναι ένας παλιός συνάδελφος και ένας ακόμη παλαιότερος φίλος και αυτό που είπε γι’αυτήν είναι πολύ κολακευτικό. Σε τελευταία ανάλυση ωστόσο αυτή είναι μια πολύ προσωπική απόφαση την οποία δεν έχει πάρει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο της Κλίντον.

 Ποιος φοβάται τη Χίλαρι Κλίντον;