Η hellas online φέρνει το Wi-Fi στη Θεσσαλονίκη

Η hellas online φέρνει το Wi-Fi στη Θεσσαλονίκη

Η λειτουργία του δικτύου wi-fi holspot , η οποία βασίζεται σε τεχνολογία Metro Ethernet ξεκίνησε από την Πλ. Αριστοτέλους με αφορμή τον 9ο  Μαραθώνιο.

Η hellas online στα πλαίσια της στρατηγικής της για ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο (Wi-Fi hotspots) υπέγραψε συμφωνητικό συνεργασίας 5ετούς διάρκειας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Μέσω αυτής της συνεργασίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παρέχει ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε συγκεκριμένα πολυσύχναστα σημεία της πόλης τα οποία αποτελούν κόμβους πολιτιστικού, επιχειρηματικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, με στόχο να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του Δήμου που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές (smartphones, tablets, laptops).

Η λειτουργία του δικτύου wi-fi holspot , η οποία βασίζεται σε επίπεδο διασύνδεσης σε τεχνολογία Metro Ethernet πάνω από οπτική ίνα ταχύτητας 1 Gbps, ξεκίνησε από την Πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος, δίνοντας την δυνατότητα στους θεατές του Μαραθωνίου να έχουν δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο των holspots υποστηρίζει τριψήφιο αριθμό ταυτόχρονων χρηστών με υψηλότατες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο που ξεπερνά τα 10mbps/χρήστη.

Η hellas online θα σχεδιάσει, εγκαταστήσει και αναλάβει εξολοκλήρου την λειτουργία δικτύου Wi-Fi δωρεάν σε 10 σημεία της πόλης, επιλογής του Δήμου Θεσσαλονίκης, και τα οποία είναι το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Πάρκο Ανθοκομικής, η Πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος, τα Πάρκα Παραλίας, η Πλατεία Ρομφέη Β’, η Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, η Τούμπα, το Πάρκο Παπαναστασίου και η είσοδος της ΔΕΘ.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Θεσσαλονίκης κ. Χασδάι Καπόν δήλωσε: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαμορφώνει μια νέα κουλτούρα που ενσωματώνει την χρήση του διαδικτύου και των μέσω κοινωνικής δικτύωσης στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και όχι μόνο. Η λειτουργία του δικτύου wifi σε κοινόχρηστους χώρους από την hellas online και η χρήση των σχετικών υπηρεσιών από πολίτες, επιχειρήσεις, επισκέπτες, αλλά και ενδεχομένως από τις υπηρεσίες του Δήμου καθίσταται βέβαιο ότι θα αποδώσει πολλαπλώς προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ενώ θα διασφαλίσει για τις κοινωνικά αδύναμες και τις μη εξοικειωμένες με τη σύγχρονη τεχνολογία ομάδες το δικαίωμα πρόσβασης και ενεργού συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας.»

Ο κ. Φώτης Κωνσταντέλλος, Chief Commercial Officer της hellas online, τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την hellas online που η λειτουργία του ασύρματου δικτύου μας ξεκινά από το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας. H hellas online πιστή στη στρατηγική της για παροχή υπηρεσιών που προσθέτουν αξία στην καθημερινότητα του καταναλωτή, αναπτύσσει σύγχρονο δίκτυο wi-fi hotspots προηγμένης τεχνολογίας ξεκινώντας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.»

Διαβάστε ακόμα:

Hellas online: Κέρδη προ φόρων στα 1,9 εκατ. ευρώ

Η χρήση των online εργαλείων στην εκπαίδευση

«Jump Start your idea in e-Commerce» από την Τράπεζα Πειραιώς