Αλλαγή σελίδας για το Skyscanner – Αγοράστηκε για 1,4 δισ. λίρες

Αλλαγή σελίδας για το Skyscanner – Αγοράστηκε για 1,4 δισ. λίρες

Η μεγαλύτερη σε απευθείας σύνδεση ταξιδιωτική εταιρεία της Κίνας ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει την ιστοσελίδα αναζήτησης ταξιδίων.

Η μεγαλύτερη σε απευθείας σύνδεση ταξιδιωτική εταιρεία της Κίνας, Ctrip.com International Ltd, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συμφώνησε να αγοράσει την ιστοσελίδα αναζήτησης ταξιδίων SkyscannerHoldings Ltd στην τιμή των 1,4 δισ. λιρών.

Πιο αναλυτικά, το Skyscanner με CEO και ιδρυτή τον Gareth Williams δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συγκρίνουν τις τιμές από διάφορα ταξιδιωτικά sites, όταν αναζητούν να κάνουν κράτηση για πτήσεις, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα σήμερα εξυπηρετεί 60 εκατ. ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, είναι διαθέσιμη σε 30 γλώσσες, ενώ η αξία της, τον περασμένο Ιανουάριο σε ένα γύρο χρηματοδότησης, είχε αποτιμηθεί σε 1,6 δισ. λίρες.

Όσον αφορά την τρέχουσα ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη διαχείριση της εταιρείας, η ίδια θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τις δραστηριότητές της ανεξάρτητα με το κλείσιμο της συμφωνίας το οποίο έχει ορισθεί έως το τέλος του 2016, όπως δήλωσε η Ctrip.

Η συμφωνία θα αποτελείται κυρίως από μετρητά, ενώ θα περιλαμβάνει κοινές μετοχές και ομολογιακούς τίτλους.