Η Skyscanner μπαίνει στη λίστα των εταιρειών αξίας ενος δισ. δολαρίων

Η Skyscanner μπαίνει στη λίστα των εταιρειών αξίας ενος δισ. δολαρίων

Η εταιρεία γίνεται έτσι κυρίαρχη στην αγορά των online μηχανών αναζήτησης ταξιδιών.

H Skyscanner, η βρετανική εταιρεία αναζήτησης πτήσεων, ανακοίνωσε χρηματοδότηση 192 εκατ. δολ. μπαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στη λίστα των startups που αξίζουν πάνω από 1 δισ.

«Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης και οι πρόσφατες προσλήψεις μας, μας επιτρέπουν να οικοδομήσουμε περαιτέρω εργαλεία για τους ταξιδιώτες» δήλωσε ο Gareth Williams , διευθύνων σύμβουλος της Skyscanner , προσθέτοντας ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Skyscanner ασκήθηκε επί πέντε νέων επενδυτών για τον τελευταίο γύρο που όλοι επενδύσει ένα άγνωστο ποσό . Άρτεμις , μια παγκόσμια διαχειριστής του ταμείου που διαχειρίζεται περισσότερα από $ 33 δισεκατομμύρια , διαχειριστής επενδύσεων Baillie Gifford , και του Βιτρούβιου Συνεργάτες ήταν όλοι συμμετέχουν στο γύρο . Η στρατηγική επένδυση ταμείο της κυβέρνησης της Μαλαισίας που ονομάζεται Khazanah Nasional Berhad επενδύσει επίσης ., επίσης επενδύσει σε αυτό το γύρο .

Η χρηματοδότηση έγινε από πέντε νέους συνεργάτες της, οι οποίοι αποκτούν και μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας: το Artemis Global Income Fund που διαχειρίζεται περισσότερα από 33 δισεκατομμύρια δολάρια, το Baillie Gifford, τους Vitruvian Partners, το στρατηγικό επενδυτικό ταμείο της κυβέρνησης της Μαλαισίας Khazanah Nasional Berhad καθώς και η Yahoo! Ιαπωνίας, η οποία είναι ήδη εταίρος της Skyscanner στην Ιαπωνία.