Μια έκθεση για άτομα με προβλήματα όρασης

Μια έκθεση για άτομα με προβλήματα όρασης

Το Πράδο της Μαδρίτης παρουσιάζει μια εξαιρετική έκθεση για όσους μέχρι τώρα δε μπορούσαν να θαυμάσουν τα σημαντικότερα έργα τέχνης.

«Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις λένε», αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει για όλους τους συνανθρώπους μας – οι οποίοι έχουν προβλήματα όρασης.

Το Μουσείο Πράδο της Μαδρίτης,  ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης του πλανήτη καθώς διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και ποιοτικότερες συλλογές, με περισσότερα από 1300 έργα της Ευρωπαϊκής τέχνης, από το 12ο αιώνα έως τις αρχές του 19ου,  παρουσίασε μια έκθεση για εκείνους που μέχρι τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα έργα τέχνης.

Χρησιμοποιώντας την τεχνική Didu, η οποία προσδίδει μια «ανάγλυφη» υφή στους πίνακες, τα άτομα με προβλήματα όρασης θα μπορούν πλέον να «νιώσουν» το ζωγραφικό έργο και να εκτιμήσουν το μεγαλείο τους.

Η έκθεση με τίτλο «Hoy Toca el Prado» (Τώρα πατήστε το Prado) άνοιξε της πόρτες της στις 20 Ιανουαρίου και συμπεριλαμβάνει έργα των Ελ Γκρέκο όπως το «Ο Ιππότης με το χέρι στο στήθος», αλλά και τη «Μόνα Λίζα» του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Διαβάστε ακόμα: «Έξυπνα» ρούχα που δονούνται για τα άτομα με προβλήματα όρασης