Νέα «easy» βήματα για τον Sir Stelios

Νέα «easy» βήματα για τον Sir Stelios

Πως η κρίση στην Κύπρο οδήγησε τον Στέλιο Χατζηιωάννου να πειραματισθεί με τα easyfoodstore.com.

Όταν ο όμιλος Easy του Στέλιου Χατζηιωάννου κατοχύρωσε το όνομα «easyfoodstore.com» ξεκίνησε ένας θόρυβος γύρω από το τι ακριβώς θα είναι το νέο εγχείρημα του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία. Η Daily Mail ανέφερε πριν από δύο ημέρες σε δημοσίευμα της πως «σκοπεύει να δημιουργήσει υπερμάρκετ και να ανταγωνισθεί τους μεγάλους παίκτες της ευρωπαϊκής αγοράς».

Για να αποσαφηνίσει τη φύση και την έκταση της νέας του δραστηριότητας ο Sir Stelios προχώρησε σήμερα σε μία προσωπική ανακοίνωση από την σελίδα του easyfoodstore.com:

«Έμεινα έκπληκτος με το πόσο ενδιαφέρον έχει προσελκύσει η απλή καταχώριση ενός εμπορικού σήματος και μια διεύθυνση URL, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η easyGroup κατέχει χιλιάδες εμπορικά σήματα και URLs με την λέξη ‘easy’, κυρίως για αμυντικούς σκοπούς. Ωστόσο, το ενδιαφέρον μου για την είσοδο στην λιανική πώληση τροφίμων πυροδοτήθηκε από πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τράπεζες τροφίμων που έχουν προκύψει από ανάγκη, αλλά και τη δική μου εμπειρία με το ‘φαγητό από την καρδιά’ – ένα πρόγραμμα που λειτουργεί από ένα φιλανθρωπικό μου ίδρυμα στην Κύπρο».

Στις πληροφορίες που παρέχει με το «σταγονόμετρο» ο ιδρυτής της Easyjet αναφέρει ότι έχει την αίσθηση πως υπάρχει κενό στην αγορά των σούπερ μάρκετ, το οποίο εντοπίζει σε ακόμη φθηνότερα καταστήματα από αυτά των Lidl και Aldi.

Σύντομα τo πρώτο easyfoodstore θα λειτουργήσει πιλοτικά στο νότιο Λονδίνο, στο ισόγειο κτιρίου που θα φιλοξενεί και άλλες «easy» επιχειρήσεις (easyhotel, easygym, easyoffice).

Θα διαθέτει σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές αποκλειστικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, σε πακέτα και κονσέρβες που θα φέρουν το σήμα της εταιρείας (σ.σ. το μοντέλο που είχαν ακολουθήσει τα Lidl και τα Dia πριν ξεκινήσουν να εισάγουν στα ράφια τους και προϊόντα τρίτων).

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη νέα του επένδυση χαμηλού ρίσκου (σ.σ. σε αντίθεση με την επίσης πρόσφατη επένδυση του fastjet) που αν δείξει θετικά στοιχεία, μπορεί να ξεδιπλωθεί με νέα καταστήματα μέσα στο 2014.