Nέο τεύχος Fortune: Γνωρίστε τις πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις!

Nέο τεύχος Fortune: Γνωρίστε τις πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις!
Η λίστα Most Powerful Women in Business επιστρέφει στο πρώτο τεύχος του Fortune για το 2019.

Οι έρευνες του Fortune αναδεικνύουν πρόσωπα και επιχειρήσεις και ουσιαστικά υπογραμμίζουν τις αλλαγές στον κόσμο των επιχειρήσεων, που σε μεγάλο βαθμό αποτυπώνουν τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει η ίδια η κοινωνία.

Πάρτε για παράδειγμα, το Fortune 500, τη μεγαλύτερη εταιρική λίστα του πλανήτη. Το 2018 οι γυναίκες CEO ήταν 24. Μικρό ποσοστό, θα πείτε, και δεν θα διαφωνήσουμε μαζί σας. Όμως, έχει τεράστια σημασία να σημειώσουμε ότι από το 1955 που καταρτίζεται η λίστα, μόλις το 1998, εμφανίστηκε γυναίκα CEO και αυτή ήταν μία! Επιπλέον, το 2018 στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο ισχυρές γυναίκες στις επιχειρήσεις στην Αμερική βρίσκεται η Marillyn Hewson, CEO της Lockheed Martin, σε έναν απολύτως ανδροκρατούμενο τομέα όπως είναι η βιομηχανία όπλων!

Στην Ελλάδα, βάσει των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας, το 26% των διευθυντικών θέσεων καλύπτονται από γυναίκες και όροι όπως «inclusion» και «diversity» γίνονται όλο και πιο επιτακτικοί. Γι’ αυτό και είμαστε περήφανοι που καταρτίσαμε και φέτος τη λίστα Most Powerful Women in Βusiness, φωτίζοντας μέσα από 30 δυναμικές γυναίκες τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει το επιχειρείν στη χώρα.

Γυναίκες δυναμικές, επικεφαλής εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας,  αυτοδημιούργητες ή άξιες διάδοχοι, υπογραμμίζουν τον τρόπο που αλλάζουν οι επιχειρήσεις και η ίδια η κοινωνία. Με όραμα, γνώσεις, ταλέντο, τόλμη και σκληρή δουλειά, αποδεικνύουν ότι η ηγεσία δεν έχει φύλο. Σίγουρα, τα βήματα που πρέπει να γίνουν, για να μιλάμε με όρους ισότητας και δικαιοσύνης, είναι ακόμη πολλά.  Από το μισθολογικό χάσμα που παραμένει σε ποσοστά καθόλου αμελητέα, μέχρι τις προκαταλήψεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό στίβο.  Όμως, οι γυναίκες έμαθαν πλέον να διεκδικούν, να διαπραγματεύονται, να επιμένουν και είναι αποφασισμένες να πετύχουν. Θέλει «αρετή και τόλμη» η κορυφή.

Δείτε στο νέο τεύχος του Fortune αυτή τη Τρίτη στα περίπτερα τη λίστα Most Powerful Women μαζί με συνεντεύξεις και αφιερώματα για την ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία.