O «χρησμός» Τραμπ για την Ελλάδα

O «χρησμός» Τραμπ για την Ελλάδα
epa05769604 US President Donald J. Trump signs an executive order in the Oval Office of the White House, in Washington, DC, USA, 03 February 2017. Trump signed several executive orders including an order to review the Dodd-Frank Wall Street to roll back financial regulations of the Obama era. EPA/Aude Guerrucci / POOL

Τι περιμένουμε από τον Αμερικανό πρόεδρο για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Θα έχουμε κάτι στο ΔΝΤ σε λίγες μέρες» φέρεται να δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνάντηση που είχε με συντηρητικούς δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν ένα 24ωρο μετά το πέρας της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σε σχετική ερώτηση του Newsmax για την ελληνική κρίση, ο Τραμπ απάντησε: «Είναι σε τρομερή κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο. Είσαι Έλληνας;» ρώτησε τον Αμερικανό δημοσιογράφο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνομιλία που είχαν, κατέστησε σαφές ότι ήταν συμπαθής για τη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας, ύστερα από 8 χρόνια κρίσης, και άφησε να εννοηθεί ότι θα υποστήριζε να διατηρηθεί το τρέχον επίπεδο χρηματοδότησης των ΗΠΑ στο ΔΝΤ, αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να το ακυρώσει.

Πριν από τις δηλώσεις Τραμπ, είχαν προηγηθεί διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ότι το ΔΝΤ μπορεί να διαδραματίσει υποστηρικτικό ρόλο για το ελληνικό πρόγραμμα.