ΟΟΣΑ: «Μειώστε το ελληνικό χρέος»

ΟΟΣΑ: «Μειώστε το ελληνικό χρέος»

Προϋπόθεση η περαιτέρω ελάφρυνση του για να αρθεί η αβεβαιότητα υποστηρίζει ο Οργανισμός. 

Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους απηύθυνε ο γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στην Ελλάδα.

Ο κ. Γκουρία παρουσίασε την έκθεση του οργανισμού για την ελληνική οικονομία στην Τράπεζα της Ελλάδος και ζήτησε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα νέα παρέμβαση στο μέτωπο του δημοσίου χρέους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ το δημόσιο χρέος θα διαμορφωθεί το 2020 στο 157% του ΑΕΠ έναντι στόχου 124% που έχει τεθεί στο Πρόγραμμα Προσαρμογής, ενώ η περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους, αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να αρθεί η αβεβαιότητα που υπάρχει παρά την σημαντική πρόοδο που εμφανίζουν τα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας.

Γκουριά προς Σαμαρά: «Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που παρευρέθη στην ίδια εκδήλωση, ανέφερε ότι μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό του 2013, η χώρα πληροί την προϋπόθεση που είχε θέσει η Ε.Ε με την απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με την οποία «θα ληφθούν μέτρα για την αποτελεσματική μείωση του Δημοσίου Χρέους».

Διαβάστε ακόμη: Ριζικές αλλαγές προτείνει η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα