Πάρε τη σχολή στα χέρια σου με ένα μόνο κλικ

Πάρε τη σχολή στα χέρια σου με ένα μόνο κλικ

Ο Δημήτρης Κανέλλης παρουσιάζει το Studdle, μια εφαρμογή που παρέχει όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τη σχολή κάθε φοιτητή.

Η ανάγκη για άμεση πρόσβαση των φοιτητών στις ακαδημαϊκές πληροφορίες, ήταν ο βασικός λόγος δημιουργίας του studdle. Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα στην Ελλάδα που ενημερώνει τους on line χρήστες της, σε πραγματικό χρόνο, αναφορικά με τις αλλαγές που γίνονται στο πρόγραμμα των μαθημάτων, για ακύρωση δρομολογίων ή για τα μέσα μεταφοράς που «βολεύουν» περισσότερο κάθε φοιτητή, καθώς επίσης για απεργίες, εκδηλώσεις και ενημερώσεις της τελευταίας στιγμής από τη Γραμματεία της εκάστοτε σχολής.

Ο Δημήτρης Κανέλης, είναι μόλις 26 ετών, απόφοιτος του ΟΠΑ, και σε συνεργασία με άλλους πέντε προγραμματιστές προχώρησε στη δημιουργία
μιας καινοτόμας εφαρμογής που βρίσκεται στις υπηρεσίες των φοιτητών. Η εφαρμογή διατίθεται σήμερα δωρεάν στην ελληνική αγορά και είναι διαθέσιμη για iOS και Android.

«Στην εποχή μας, όπου υπάρχει μια εφαρμογή σχεδόν για τα πάντα, σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλό να υπάρχει και μία εφαρμογή για τους φοιτητές. Από εκεί πηγάζει άλλωστε και το σλόγκαν μας, «η σχολή σου, στο χέρι σου!»” λέει στο fortunegreece.com ο Δημήτρης, διευκρινίζοντας παράλληλα πως σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει μια ακόμη παρόμοια εφαρμογή στην Ολλανδία, την οποία όμως η ομάδα του studdle ανακάλυψε, αφού είχε ολοκληρώσει το δικό της project.

Αυτή τη στιγμή το Studdle υποστηρίζει όλες τις σχολές της Αθήνας (ΑΕΙ/ΤΕΙ), το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ πρωταρχικός στόχος παραμένει η ενσωμάτωση όλων των σχολών της Ελλάδας και η επέκταση στο εξωτερικό.

«Μέσα από το Studdle ένας φοιτητής μπορεί να ενημερωθεί για το πρόγραμμα μαθημάτων και εξεταστικής καθώς και να λάβει ειδοποίηση μόλις αυτό ανακοινωθεί, τις ώρες και τους τρόπους επικοινωνίας με τη γραμματεία του τμήματός του, τις ανακοινώσεις της σχολής του, στοιχεία επικοινωνίας με το ανθρώπινο δυναμικό και πολλές άλλες υπηρεσίες. Πρόσφατα ξεπεράσαμε τους 11.000 χρήστες, οι οποίοι συνεχίζουν να αυξάνονται σε καθημερινή βάση. Αυτό το θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μας δείχνει πως, πράγματι υπήρχε η ανάγκη για μια τέτοια εφαρμογή και οι φοιτητές την υποδέχονται θετικά».

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν βρίσκεται σε αναζήτηση κάποιας χρηματοδότησης για να μεγαλώσει περεταίρω το project, όπως συμβαίνει συνήθως με τέτοιου είδους νεοφυείς επιχειρήσεις, ο Δημήτρης απαντά πως προς το παρόν δεν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο venture capital, καθώς περιμένουν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.

«Δεν θεωρούμε πως χρειαζόμαστε άμεσα χρηματοδότηση, προκειμένου να προχωρήσουμε τα σχέδιά μας. Το Studdle συνεχίζει να εξελίσσεται απρόσκοπτα. Ειδικά στην ελληνική αγορά, που δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, οι καλές προσπάθειες ξεχωρίζουν αμέσως. Η διάδοση μιας εφαρμογής στο ελληνικό κοινό είναι το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο κομμάτι είναι η υλοποίηση της ιδέας και η συνεχής εξέλιξή της εφαρμογής».

Η διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού είναι μια σκέψη που τριγυρίζει στο μυαλό του Δημήτρη με τα Πανεπιστήμια της Κύπρου να έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Studdle. «Υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια που διαθέτουν ήδη εφαρμογές, ωστόσο περιορίζονται σε απλή παράθεση πληροφοριών για την ιστορία του πανεπιστημίου τους, και όχι σε πρακτικές λύσεις για τις ανάγκες των φοιτητών. Το όραμά μας για το Studdle είναι, να καταφέρει να προσφέρει στους φοιτητές όλα όσα χρειάζονται από την αρχή μέχρι και το τέλος της ακαδημαϊκής τους πορείας».

Όσο για το πώς φαντάζεται το studdle σε λίγα χρόνια από τώρα, ο Δημήτρης μας λέει πως η εν λόγω εφαρμογή διαθέτει πολλές πτυχές, που μπορούν να εξελιχθούν και πως το γεγονός ότι απευθύνεται σε φοιτητές, σε ένα κοινό ιδιαίτερα εξοικειωμένο με την τεχνολογία, αυτό και μόνο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.

«Ένας τομέας, πάνω στον οποίο θα θέλαμε πολύ να εμβαθύνουμε, είναι η επικοινωνία μεταξύ των φοιτητών, ώστε να χτιστεί μια κοινότητα μέσα από την εφαρμογή. Άλλες υπηρεσίες που σχεδιάζουμε είναι η παροχή στατιστικών, σχετικά με τους βαθμούς, καθώς και η βοήθεια στην εύρεση πρακτικής εργασίας, σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται πάνω στο επιστημονικό αντικείμενο των φοιτητών».