Παραιτήθηκε από το FDP ο Φίλιπ Ρέσλερ

Παραιτήθηκε από το FDP ο Φίλιπ Ρέσλερ

Η αποτυχία του κόμματος των Φιλελευθέρων να εισέλθουν στην ομοσπονδιακή βουλή οδηγεί την ηγεσία του σε παραίτηση.

Το άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα για τα κόμματα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που δεν κατάφερε να περάσει το «κατώφλι» του 5% και να μπει στη Βουλή, οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, τον αρχηγό του FDP, Φίλιπ Ρέσλερ, και τους υπαρχηγούς του, στο να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Ο Ρέσλερ, νυν αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ζήτησε «να απαλλαγεί από τα καθήκοντά του ως προέδρου για να μπορέσει το κόμμα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα». Στις χθεσινές εκλογές συγκέντρωσε προσωπικά ως υποψήφιος μόλις 2,6% των ψήφων στην εκλογική περιφέρειά του στην Κάτω Σαξονία. Ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος ηγείται του FDP στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Το ίδιο φαίνεται να σχεδιάζει και η ηγεσία του Κόμματος των Πρασίνων, μετά την πτώση που σημείωσε το κόμμα στις χθεσινές εκλογές. Η απόφαση των αρχηγών του κόμματος Κλαούντια Ροτ και Τζεμ Οζντεμίρ ελήφθη ενόψει του συνεδρίου του Κόμματος των Πρασίνων, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στους ερχόμενους μήνες.

Οι Ροτ και Οζντεμίρ κάλεσαν σύσσωμη την ηγεσία του κόμματος να παραιτηθεί, δήλωσαν πηγές προς το Γερμανικό Πρακτορείο. Ο κοινοβουλευτικός ηγέτης των Πρασίνων Φόλκερ Μπεκ ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση που κατέχει.

Διαβάστε ακόμη: Νίκη για την Άνγκελα Μέρκελ, ήττα για τον κυβερνητικό συνασπισμό