Πιερ Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της»

Πιερ Μοσκοβισί: «Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της»

Μηνύματα σταθερότητας και πρόθεσης συνεργασίας στέλνει στον Αλέξη Τσίπρα ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, όσον αφορά τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ο Πιερ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα, δήλωσε πως: «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει απασχόληση και να αποπληρώσει τα χρέη της. Δεν εκπέμπει μηνύματα αστάθειας, η θέση της θα παραμείνει στην ευρωζώνη».

Έκανε ξεκάθαρη την πρόθεση συνεργασίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εύρεση κοινής λύσης στο φλέγον ζήτημα του χρέους. Τόνισε ότι στην συζήτησή τους το κύριο θέμα δεν είναι «πού θέλει να πάει», αλλά «πώς θέλει να πετύχει τον στόχο του». «Θα αντιμετωπίσουμε με σαφή τρόπο, με τον Αλέξη Τσίπρα, το θέμα του χρέους» εξηγεί ο Γάλλος πολιτικός.

Ο Μοσκοβισί ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο διαγραφής του χρέους, κάτι στο οποίο απέφυγε να απαντήσει ευθέως, σημειώνοντας ότι δεν έχουν ξεκινήσει διαδικασίες διαπραγμάτευσης. «Δεν είναι αυτή η στιγμή για να γίνει μια τέτοια συζήτηση, είναι ακόμη πολύ χωρίς».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος καταλήγοντας συνεχάρη και έστειλε έμμεσο μήνυμα σταθερότητας στη νέα κυβέρνηση: «Περιμένουμε, η ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει τη βούλησή της, να πει με ποιον τρόπο εννοεί να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, η πλειοψηφία να παρουσιάσει τις ξεκάθαρες αποφάσεις της. Συγχαίρουμε τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του. Μαζί, πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, με κοινούς στόχους».