«Πλήρη καταστροφή» των τρομοκρατών υπόσχεται ο Πούτιν

«Πλήρη καταστροφή» των τρομοκρατών υπόσχεται ο Πούτιν

Στο Βόλγκογκραντ όπου σημειώθηκαν οι δύο επιθέσεις αυτοκτονίας τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Στο Βόλγκογκραντ ταξίδεψε αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα των δύο επιθέσεων αυτοκτονίας που σημειώθηκαν στην πόλη στις αρχές της εβδομάδας, εγείροντας φόβους για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Σότσι τον Φεβρουάριο.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με ορισμένους από τους τραυματίες των δύο επιθέσεων, καθώς και με αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας που έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Στις επιθέσεις αυτές, την Κυριακή και την Δευτέρα, σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι και περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν. Η Μόσχα επιρρίπτει την ευθύνη σε ισλαμιστές του Βόρειου Καυκάσου. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη αν και στο παρελθόν ορισμένες ομάδες είχαν απειλήσει ότι θα επιχειρήσουν να αποδιοργανώσουν τους Ολυμπιακούς.

Διαβάστε ακόμη: H νεαρή γυναίκα καμικάζι, οι μειονότητες και ο Πούτιν

Ρώσοι αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των αγώνων και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη της στα μέτρα ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος εναπόθεσε λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έγινε η επίθεση της Δευτέρας, με στόχο ένα τρόλεϊ, και είπε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό το «απεχθές έγκλημα», ενώ επανέλαβε ότι είναι αποφασισμένος να συλλάβει τους υπεύθυνους. Ο Πούτιν συνομίλησε κατόπιν για αρκετή ώρα με κατοίκους της περιοχής και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο για να ενημερωθεί για την κατάσταση των τραυματιών.

Νωρίτερα, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ρωσικό λαό ο Πούτιν είχε υποσχεθεί την «πλήρη καταστροφή» των τρομοκρατών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Η Ολυμπιακή φιέστα αξίας 50 δισ. δολαρίων του Πούτιν