Πώς να είστε παραγωγικοί εν κινήσει

Πώς να είστε παραγωγικοί εν κινήσει

Φτιάξτε ένα κινητό γραφείο και κερδίστε μέρες διακοπών…μέσα στο καλοκαίρι.

Οι εργασιακές υποχρεώσεις και τα projects δεν σταματούν όσο απουσιάζουμε από το γραφείο μας. Η τεχνολογία μας δίνει τον τρόπο να διαχειριστούμε τις περισσότερες υποθέσεις μας από απόσταση, να κερδίσουμε χρήματα αν είμαστε freelancers ή, το καλύτερο, να παρατείνουμε τις μέρες των διακοπών μας αφιερώνοντας λίγες ώρες κάθε φορά στην εργασία. Μικρό τίμημα σε σχέση με το τι επιτυγχάνουμε.

Εδώ είναι 6 τρόποι να εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία να είστε παραγωγικοί, ενώ είστε σε ταξίδι ή διακοπές, συμβουλές που προέκυψαν από προσωπική εμπειρία (ακόμα και ετούτο το κείμενο γράφεται σε ένα χωριό της Ολλανδίας στη μέση ενός ποδηλατικού ταξιδιού), αλλά και από εμπειρίες άλλων freelancers.

Διαβάστε ακόμη: Πωλείται.. Χρόνος!

1. Ταξιδέψτε με το μέσο που σας δίνει τις περισσότερες επιλογές
Αν έχει Wi-Fi και πρίζες δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Οι αεροπορικές εταιρείες εισάγουν ήδη αυτή την παροχή (ωστόσο, όχι και τόσο διαδεδομένη ακόμα) ενώ πολλά τρένα στην Ευρώπη προσφέρουν δωρεάν σύνδεση όσο ταξιδεύετε. Σε ένα δίωρο ταξίδι μπορείτε να βγάλετε την αξία του εισιτηρίου, ή και περισσότερα.

2. Το «σύννεφο» είναι φίλος σας
Το Dropbox, το Google Drive, το Evernote και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες εξασφαλίζουν όχι μόνο ότι δεν θα χάσετε ποτέ τα αρχεία, τις σημειώσεις και το πρόγραμμα της ημέρας, αλλά και ότι είναι πάντα προσβάσιμα, από κάθε σας συσκευή από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

3. Μελετήστε το περιβάλλον σας
Βρείτε εκ των προτέρων πού είναι το πιο ήσυχο σημείο της πόλης για εργασία ή που προσφέρεται για να κάνετε π.χ. μια συνάντηση. Αυτό όχι μόνο σας γλιτώνει χρόνο που θα ξοδεύατε αναζητώντας κάθε φορά επιτόπου το ιδανικό σημείο, αλλά σας δίνει και μια οικεία αίσθηση στην περίπτωση που προτιμάτε π.χ. συγκεκριμένη αλυσίδα καφέ για να εργαστείτε χωρίς να σας λείπει τίποτα. Εννοείται πως χώρος διαμονής χωρίς σύνδεση είναι εκτός συζήτησης.

4. Αναθέστε αποτελεσματικά τις δουλειές πίσω στο γραφείο
Οι συνεργάτες σας είναι ικανοί άνθρωποι και σίγουρα θα μπορέσουν να διαχειριστούν αρκετά από όσα δεν θέλετε (ή δεν έχετε το χρόνο) να φροντίσετε όσο απουσιάζετε. Άλλωστε, το ίδιο περιμένουν να κάνετε και εσείς όσο απουσιάζουν εκείνοι.

5. Ακολουθήστε σαφές και αυστηρό πρόγραμμα
Φροντίστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων πόση ώρα θα χρειαστείτε για την εργασία σας και τηρήστε το πρόγραμμα αυτό προβλέποντας έξτρα χρόνο για έκτακτα γεγονότα. Κάθε ώρα εργασίας που πάει χαμένη θα την κόψετε αναγκαστικά από άλλες δραστηριότητες.

6. Το smartphone σας είναι γραφείο από μόνο του
Έχει ημερολόγιο, υπενθυμίσεις, χάρτες, σκανάρει για Wi-Fi, λαμβάνει email, κρατάει σημειώσεις, απεικονίζει το boarding pass, στην ανάγκη τηλεφωνείτε κιόλας. Εκμεταλλευτείτε το στο έπακρο.