Πού να αποδράσετε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Πού να αποδράσετε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Τι καλύτερο από το να οργανώσεις ένα ταξίδι, λίγο καιρό πριν πάρεις την καλοκαιρινή σου άδεια.

Χριστίνα Ζάχου

Τι καλύτερο από το να οργανώσεις ένα ταξίδι, λίγο καιρό πριν πάρεις την καλοκαιρινή σου άδεια. Κάνοντας μια έρευνα, σου βρήκα ενδιαφέρουσες προτάσεις για αποδράσεις εντός και εκτός Ελλάδα, προκειμένου να εκμεταλλευτείς εποικοδομητικά το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος που πλησιάζει.

Οι προτάσεις μου:

-Πάρος – Αντίπαρος

Το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τις γαλάζιες θάλασσες και τις πολλαπλές επιλογές είναι ιδανική επιλογή για να το επισκεφτείς. Περπάτησε στα σοκάκια της Νάουσας, κολύμπησε στη Σάντα Μαρία, Άγιο Φωκά, Χρυσή Ακτή, παίξε με τα κύματα αν είσαι λάτρης του surf, δοκίμασε την παριανή γραβιέρα και τοπικά κρασιά για τα οποία φημίζεται το νησί. Επίσης, μπορείς να πάρεις το ferry boat για μονοήμερη εκδρομή στην Αντίπαρο.

-Κύθνος

Ένα πανέμορφο νησί που βρίσκεται στις Δυτικές Κυκλάδες με καταπληκτικές παραλίες- πόλος έλξης των τουριστών. Κολύμπησε στον Άη Σώστη, το ερημικό Σιμουσί και Άγιος Ιωάννης,, τον Σαράντο, και τη Κολώνα. Αξίζει να κάνεις μια βόλτα στο εκκλησάκι του Αγίου Σάββα που χτίστηκε τον 17ο αιώνα, να πας στις ιαματικές πηγές και να περπατήσεις στα σοκάκια της Χώρας και της Δρυοπίδας –τα δύο μεγάλα χωριά του νησιού. Από τοπικά προϊόντα δοκίμασε σφουγγάτο -κροκέτες από θερμιώτικο τυρί-, ρεβίθια στη γάστρα, κολόπι -πίτα με χορταρικά- ενώ από γλυκά προτίμησε τα αμυδγαλωτά και τα παστέλια του νησιού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Solife.gr