Προβόπουλος: «Οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν στα Βαλκάνια»

Προβόπουλος: «Οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν στα Βαλκάνια»

Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι ο ελληνικός τραπεζικός τομέας παίζει στρατηγικό ρόλο στην περιοχή.

Την παρουσία των ελληνικών τραπεζών στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α Ευρώπης στηρίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Μιλώντας σήμερα από την Αλβανία στο πλαίσιο του εβδόμου Ελληνοαλβανικού Φόρουμ, ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε, ότι η παρουσία των ελληνικών τραπεζών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη συνιστά στρατηγική επιλογή που συνδέεται με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ευρύτερης περιοχής. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι η παρουσία αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί με κάποιες συγχωνεύσεις, ώστε οι ελληνικές τράπεζες να αποκτήσουν μερίδια αγοράς που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα και την κερδοφορία τους.

Διαβάστε ακόμη: Κινδυνεύει το Ελ Ντοράντο των Βαλκανίων;

Ο κ. Προβόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την «εντυπωσιακή» όπως τη χαρακτήρισε αναδιάρθρωση του τραπεζικού κλάδου, υποστηρίζοντας ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα μετά την θύελλα που πέρασε είναι πλέον καλά κεφαλαιοποιημένο και ανακτά την ανταγωνιστικότητα του.

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, προέβλεψε ότι το 2014 θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι «ήδη οι αγορές δείχνουν να το αντιλαμβάνονται αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Άλκης Κωνσταντινίδης