Rothchild & Co: Ναι συναντηθήκαμε με τον Αλέξη Τσίπρα

Rothchild & Co: Ναι συναντηθήκαμε με τον Αλέξη Τσίπρα

Η τράπεζα επιβεβαιώνει τη συνάντηση αλλά δεν δίνει καμία πληροφορία επιπλέον.

Τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Παρίσι επιβεβαιώνει η επικεφαλής εταιρικών υποθέσεων της επενδυτικής τράπεζας Rothchild & Co, Caroline Nico, σε επικοινωνία της HuffPost Greece. Η κ. Nico επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου, όμως η τράπεζα αρνήθηκε να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατζέντα της συνάντησης.

«Κατά την παραμονή του στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε επίσης με εκπροσώπους της Ρότσιλντ, όπως επιβεβαίωσε η επενδυτική τράπεζα» αναφέρει και η Le Figaro.

Νωρίτερα η ΝΔ μέσω του Βασίλη Κικίλια ανέφερε: «Γιατί ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του Κυριακή απόγευμα με την Ρότσιλντ χωρίς τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ και χωρίς κανένα συνεργάτη του αρμόδιο για οικονομικά θέματα;», διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Ρότσιλντ; Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, γνώριζε αν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για να συναντήσει την Ρότσιλντ;».

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ζήτησε να μάθει με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου, αλλά και ποιοι ήταν αυτοί που επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος με τον κ. Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι».