Τσίπρας: Συνέδριο τον Σεπτέμβριο και εσωκομματικό δημοψήφισμα την Κυριακή

Τσίπρας: Συνέδριο τον Σεπτέμβριο και εσωκομματικό δημοψήφισμα την Κυριακή

«Η αριστερή κυβέρνηση ή υποστηρίζεται από αριστερούς βουλευτές ή πέφτει» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στο Σινέ Κεραμεικός.

Με την ομιλία του πρωθυπουργού ανοίγει τις εργασίες της η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που αντικείμενο έχει τον χαρακτήρα της συλλογικής διαδικασίας που θα δρομολογηθεί για την αποσαφήνιση της στρατηγικής του κυβερνώντος κόμματος. Η εκκίνηση συλλογικών διαδικασιών κρίθηκε απαραίτητη μετά τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στις κρίσιμες ψηφοφορίες που έγιναν στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Με βάση την τελευταία ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας, η Κεντρική Επιτροπή καλείται σήμερα να λάβει απόφαση είτε για τη διεξαγωγή συνεδρίου είτε εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου το φθινόπωρο, και αφού κλειδώσει η συμφωνία που επιδιώκει η χώρα μας με τους εταίρους. Εναλλακτική πρόταση είναι η διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, προκειμένου η βάση να μπορέσει να τοποθετηθεί ποια θα πρέπει να είναι η διαχείριση μετά τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου.

Στον αντίποδα, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έχουν προτείνει διαρκές συνέδριο το οποίο να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες του. Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κατέστη σαφές ότι η σημερινή Κεντρική Επιτροπή θα εξετάσει και όποιες άλλες προτάσεις κατατεθούν από τα μέλη της.

«Πήραμε την απόφαση για επώδυνο συμβιβασμό με την προσοχή μας στραμμένη στα λαϊκά συμφέροντα και τα συμφέροντα της οικονομίας και όχι κοιτάζοντας προς το εσωτερικό του κόμματος. Όποιος νομίζει ότι μια άλλη κυβέρνηση θα έφερνε καλύτερη συμφωνία να το πει ανοιχτά», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, και τις θέτουμε στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής. Επιλέξαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης, έχοντας στο μυαλό μας το πως θα φτάσουμε σε καλύτερη συμφωνία, να κερδίσουμε χρόνο, να ανασυνταχθούμε και όχι να οδηγήσουμε ανεπίστρεπτα τη χώρα σε μια οικονομική καταστροφή. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, καμία καλύτερη εναλλακτική λύση», τόνισε.