Σοκαριστική δήλωση γιατρού από το Λαϊκό: Οδεύουμε μαθηματικά να γίνουμε Μπέργκαμο

Σοκαριστική δήλωση γιατρού από το Λαϊκό: Οδεύουμε μαθηματικά να γίνουμε Μπέργκαμο
Ασθενοφόρο φθάνει στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, για να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020. Για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική σε Περιστέρι και Γλυφάδα, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να γίνουν προσλήψεις», σημείωσε, εκφράζοντας το αίτημα των υγειονομικών.

Σε μία σοκαριστική περιγραφή προχώρησε ο Αιμίλιος Κακλαμάνης ειδικευόμενος παθολόγος στο Λαϊκό νοσοκομείο, περιγράφοντας πως η κλίνη ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι σχεδόν γεμάτη, με 80 κρεβάτια καλυμμένα και 5-6 κενά, ενώ μία χειρουργική κλινική έκλεισε και μετατράπηκε σε κλινική ΜΕΘ.

 

4 ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ

Όπως είπε, «τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό είναι εκτός ΜΕΘ» και εξήγησε πως η απόφαση για το ποιος θα πάει σε κλίνη, όταν αδειάσει, λαμβάνεται μέσω ΚΕΠΥ.

«Δεν  έχουμε γίνει Μπέργκαμο, αλλά προς τα εκεί οδεύουμε», εκτίμησε σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι είναι «μαθηματικά που δεν βγαίνουν». «Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να γίνουν προσλήψεις», σημείωσε μιλώντας στον ANT1 και εκφράζοντας το αίτημα των υγειονομικών.