Πούλησε την εταιρεία του για 1 δισ. δολάρια κι από τότε επενδύει ασταμάτητα: Η περίπτωση Ράιαν Ρέινολντς

Πούλησε την εταιρεία του για 1 δισ. δολάρια κι από τότε επενδύει ασταμάτητα: Η περίπτωση Ράιαν Ρέινολντς
epa10312116 Canadian-US actor Ryan Reynolds attends the 36th Annual American Cinematheque Award Ceremony at the Beverly Hilton Hotel in Los Angeles, California, USA, 17 November 2022. EPA/Allison Dinner Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο δημοφιλής ηθοποιός έχει αποδεχθεί ισχυρό επιχειρηματικό μυαλό.

Ο Ράιαν Ρέινολντς έχει επενδύσει σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια, από την εταιρεία αλκοολούχων ποτών Aviation Gin μέχρι την οικονομική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας Mint Mobile. Τώρα, ο Ρέινολντς επενδύει ξανά, αυτή τη φορά στη Nuvei, μια εταιρεία fintech πληρωμών με έδρα το Μόντρεαλ.

«Ξέρω για το fintech περίπου όσα ήξερα για το τζιν ή την κινητή τηλεφωνία πριν από μερικά χρόνια. Αλλά η Nuvei είναι εντυπωσιακή», ανέφερε ο Ρέινολντς σχετικά με την επενδυτική του κίνηση. «Η ηγετική ομάδα είναι εξαιρετικά έξυπνη και εργατική και είναι καιρός μια καναδική εταιρεία να λάβει το είδος της προσοχής που λαμβάνουν οι αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας».

Και, όπως έχει κάνει και για άλλες επιχειρήσεις, ο Ρέινολντς πρωταγωνίστησε σε ένα σύντομο διαφημιστικό βίντεο για την εταιρεία, το οποίο δημοσίευσε στο Twitter.

Η επένδυση του Ρέινολντς έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου πούλησε την Mint Mobile στην T-Mobile για 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια, μια επιχείρηση που βοήθησε να αναπτυχθεί εν μέρει μέσω των προωθητικών προσπαθειών του. Ο ηθοποιός κέρδισε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια από τη συμφωνία καθώς διατηρούσε μερίδιο 25% στην επιχείρηση. Προηγουμένως πούλησε την Aviation Gin για 610 εκατομμύρια δολάρια το 2020, αν και το μερίδιό του σε αυτή την εταιρεία είναι άγνωστο. Άλλες επενδύσεις του Ρέινολντς περιλαμβάνουν την ουαλική ποδοσφαιρική ομάδα Ρέξαμ και την εταιρεία μάρκετινγκ Maximum Effort.

Η Nuvei ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια και δραστηριοποιείται σε περίπου 200 αγορές. Συνεργάζεται με πλατφόρμες όπως το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και η πλατφόρμα φανταστικών σπορ και στοιχημάτων DraftKings για να προσφέρει υπηρεσίες πληρωμών στους χρήστες και έχει αποτίμηση σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο στον Καναδά το 2020 και στις ΗΠΑ το 2021 -ακριβώς όταν οι μετοχές τεχνολογίας σημείωναν μεγάλη άνοδο στη δημοτικότητά τους- και έκτοτε έχει δεχθεί πλήγμα στην τιμή της μετοχής της. Η Nuvei αποτέλεσε επίσης το θέμα έκθεσης της εταιρείας short-seller Spruce Point Capital Management στα τέλη του 2021, η οποία προέτρεψε τους επενδυτές να πουλήσουν το μερίδιό τους στην εταιρεία λόγω των ισχυρισμών για απάτη από κορυφαία στελέχη της. Η Nuvei εξέδωσε δήλωση το 2021 ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί ήταν «παραπλανητικοί, ψευδείς ή άσχετοι με την επιχειρηματική δραστηριότητα της Nuvei».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι ισχυρισμοί εναντίον της Nuvei είναι κακόβουλοι και αβάσιμοι. Στέκομαι στο πλευρό όλων των εργαζομένων μας, καθώς συνεχίζουμε να υλοποιούμε τη στρατηγική μας με αδιάκοπη εστίαση στην υποστήριξη των πελατών μας και στο να κάνουμε τον κόσμο μια τοπική αγορά», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Phil Fayer.

Νωρίτερα φέτος, η Nuvei εξαγόρασε μια μικρότερη αντίπαλη εταιρεία, την Paya, έναντι 1,3 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: