300 εκατ. δολάρια για τους συγγενείς των θυμάτων του Airbus

300 εκατ. δολάρια για τους συγγενείς των θυμάτων του Airbus

Οι εταιρείες που ασφαλίζουν τη Germanwings έβαλαν στην άκρη 300 εκατ. για τις αποζημιώσεις.

Στο ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων ανέρχεται το ποσό που θα διαθέσουν οι εταιρείες που ασφαλίζουν τη Germanwings για την κάλυψη των αποζημιώσεων για τη συντριβή. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη σήμερα ο όμιλος Lufthansa.

Εκπρόσωπος της εταιρείας σημείωσε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε πρόβλεψη για 300 εκατομμύρια δολάρια για να καλυφθούν τα πιθανά αιτήματα αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και το αεροπλάνο που καταστράφηκε». Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε μια αεροπορική συντριβή ανέρχονται γενικά σε ένα εκατομμύριο δολάρια ανά επιβάτη, αλλά η παρουσία Αμερικανών μεταξύ των θυμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες αποζημιώσεις.

Πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, αναφέρουν πως το αεροπλάνο ήταν ασφαλισμένο για 6,5 εκατομμύρια. Αναφέρεται, επίσης, πως οι αποζημιώσεις για τις ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της συντριβής θα καταβληθούν από τους ασφαλιστές, έστω κι αν το δυστύχημα προκλήθηκε εσκεμμένα.