Πιερρακάκης για επίδομα θέρμανσης: Αυξάνεται το ποσό, παραμένουν ίδια τα κριτήρια

Πιερρακάκης για επίδομα θέρμανσης: Αυξάνεται το ποσό, παραμένουν ίδια τα κριτήρια
Εξειδίκευση από τον υπουργό Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη, των μέτρων οικονομικής στήριξης, συνολικού ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο την προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής και οικονομικής αστάθειας, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης επιβεβαίωσε την οριζόντια αύξηση του επιδόματος, χωρίς αλλαγή στους όρους χορήγησης. Κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο ο στόχος για την τιμή εκκίνησης του πετρελαίου θέρμανσης.

Τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης θα αυξηθούν, αλλά τα εισοδηματικά κριτήρια θα παραμείνουν ίδια, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, δίνοντας μια συγκεκριμένη απάντηση για το νέο πακέτο ενεργειακής στήριξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η αύξηση θα είναι οριζόντια. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν υψηλότερη ενίσχυση, χωρίς να διευρυνθεί μέσω αλλαγής των κριτηρίων ο αριθμός όσων πληρούν τις προϋποθέσεις. Το ποσοστό αύξησης και τα τελικά ποσά δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Το σενάριο αύξησης έως 20% που εξεταζόταν τις προηγούμενες ημέρες παραμένει συνεπώς σενάριο, μέχρι την εξειδίκευση των μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ. Πιερρακάκης επανέλαβε τον κυβερνητικό στόχο η τιμή εκκίνησης να είναι χαμηλότερη από 1,75 ευρώ το λίτρο, επίπεδο στο οποίο είχε κλείσει η προηγούμενη περίοδος διάθεσης. Η παρέμβαση στην τιμή και η αύξηση του επιδόματος αποτελούν τα δύο μέτρα στήριξης των νοικοκυριών για τη θέρμανση.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα διαθέτει δημοσιονομικές εφεδρείες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόσθετης παρέμβασης εάν οι συνθήκες επιδεινωθούν, είτε μέσω του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης είτε μέσω του ΦΠΑ. Όπως διευκρίνισε, καθοριστικό ζήτημα για μια τέτοια απόφαση είναι ο δημοσιονομικός χώρος που θα υπάρχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: