400.000 Γάλλοι στους δρόμους κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα συνδικάτα της χώρας ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις στις 21 Σεπτεμβρίου.

«Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι» κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Γαλλίας για να διαδηλώσουν κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού κώδικα, ανέφερε ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης CGT, Φιλίπ Μαρτινέζ, σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1.

Στο Παρίσι, ο αριθμός των διαδηλωτών ανήλθε σε τουλάχιστον 60.000, σύμφωνα με τον ίδιο.

Από την έναρξη της διαδήλωσης στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Μαρτινέζ είχε κρίνει ότι πρόκειται για μια «πρεμιέρα (κινητοποιήσεων) που θα στεφθεί με επιτυχία».

«Στο πλαίσιο μιας πρεμιέρας, είναι μια καλή πρεμιέρα» επισήμανε μιλώντας στο Europe 1.

«Δεδομένων όσων μου μετέφεραν από το τηλέφωνο, ήταν μια δυναμικού χαρακτήρα κινητοποίηση, με διαδηλωτές που προέρχονταν από διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις» εξήγησε ο ίδιος, αναφερόμενος στα μέλη των ενώσεων FO και CDFT που βρίσκονταν μεταξύ των διαδηλωτών, αν και το συνδικάτο τους δεν απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στις πορείες.

Στο Παρίσι η αστυνομία υπολογίζει ότι ο αριθμός των διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους ανέρχεται σε 24.000.

«Η αστυνομία είχε κάνει προβλέψεις για 10.000 διαδηλωτές, το κάνουν όπως οι μετεωρολόγοι, προβλέπουν προτού γίνουν οι διαδηλώσεις» σημείωσε σε ειρωνικό τόνο ο Μαρτινέζ.

Η CGT εξήγγειλε νέες κινητοποιήσεις για την 21η Σεπτεμβρίου, την παραμονή της παρουσίασης των διατάξεων της μεταρρύθμισης στο υπουργικό συμβούλιο.