Αυστραλή τουρίστρια στο Bloomberg: Οι Έλληνες θα είναι απελπισμένοι για τα λεφτά μου

Αυστραλή τουρίστρια στο Bloomberg: Οι Έλληνες θα είναι απελπισμένοι για τα λεφτά μου


Το πρακτορείο μεταδίδει πως τουρίστες αναζητούν χρηματοκιβώτια για να φυλάσσουν τα χρήματά τους, ενώ ο τουρισμός την Ελλάδα εκτοξεύεται.

Έλληνες ξενοδόχοι δηλώνουν στο αμερικανικό bloomberg πως όλο και περισσότεροι τουρίστες με προορισμό την Ελλάδα καλούν προκειμένου να μάθουν αν υπάρχει χρηματοκιβώτιο στο δωμάτιό τους. “Οι πελάτες αισθάνονται ανασφαλείς σε περίπτωση που κάτι συμβεί και θέλουν να έχουν μετρητά” σημειώνει ο κ. Δημητροκάλης διευθυντής ξενοδοχειακής μονάδας στη Σαντορίνη.

Ο τουρισμός σημειώνει αύξηση 46% το πρώτο τετράμηνο του έτους σε σχέση με το 2014, όμως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι ανήσυχοι και παρατηρούν φρενάρισμα στις κρατήσεις, το οποίο και αποδίδουν στην αποτυχία επίτευξης μιας συμφωνίας. Το bloomberg παραθέτει τις εκτιμήσεις του ΣΕΤΕ, ο οποίος προειδοποιούσε πριν από ένα περίπου μήνα για “ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση” που μπορεί να φρενάρει την δυνατή εκκίνηση του τουρισμού για το 2015.

Πάντως στο άρθρο αναφέρονται οι απόψεις μεγάλων tour operator διεθνώς, όπως του TUI AG και του Group Plc, με το μεν πρώτο να δηλώνει πως οι αναφορές στην οικονομική κατάσταση της χώρας και της εξόδου της ευρωζώνης και το δεύτερο να συμπληρώνει πως η ζήτηση για τη χώρα μας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Πάρτε μετρητά
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο παίζει στον τουριστικό τομέα, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους ταξιδιώτες να πάρουν αρκετά μετρητά μαζί τους, ώστε να μπορούν να περάσουν τρεις με τέσσερις ημέρες για παν ενδεχόμενο.

Η Ελίζαμπεθ Σινκλέρ από τη Νέα Υόρκη αψήφισε όπως λέει το δημοσίευμα τους κακούς οιωνούς της κρίσης και έφτασε στην Αθήνα με δύο φίλες για τις καλοκαιρινές της διακοπές. “Κάποιοι άνθρωποι μας είπαν να μην έρθουμε αλλά τους αγνοήσαμε” ανέφερε η 28χρονη Αμερικανή. “Θέλαμε πάντα να έρθουμε στην Ελλάδα”.

Ακόμη πιο αποστομωτική, έως και προσβλητική ήταν η απάντηση της Αυστραλής τουρίστριας που επέλεξε την Ελλάδα για τις διακοπές της. Η Λόρα Νάγκι ανέφερε: “Υπήρξαν άνθρωποι που μας είπαν να μην έρθουμε εξαιτίας της οικονομίας, αλλά εγώ τους απάντησα. Οι άνθρωποι θα είναι πιο απελπισμένοι για τα λεφτά μου”.

Πηγή: news247.gr