Αύξηση τζίρου για τη ΔΕΘ-HELEXPO

Αύξηση τζίρου για τη ΔΕΘ-HELEXPO
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοδική πορεία ακολούθησαν τα οικονομικά μεγέθη της ΔΕΘ-HELEXPO στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

O πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας φανέρωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το νέο πρόσωπο της εταιρείας που αποτελεί πλέον έναν ενιαίο εθνικό εκθεσιακό φορέα ο οποίος προέκυψε από την συγχώνευση της ΔΕΘ ΑΕ και Helexpo ΑΕ το 2013.

Η διεθνοποίηση της ΔΕΘ-Helexpo μέσω σύναψης στρατηγικών συμμαχιών, η ισχυροποίησή της στην Ελλάδα, μέσα από τη διεύρυνση του δικτύου συνεργατών, καθώς και η επέκτασή της στην Αθήνα, με αιχμή του δόρατος τις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στους βασικούς στόχους της διοίκησης για το 2015-2016.

Ο κ. Τζήκας παρουσίασε ως απτές αποδείξεις της εξυγίανσης και λειτουργίας σε νέες βάσεις της εταιρείας τα παρακάτω: Το 2013 μόνο από τη μείωση δαπανών η εταιρεία εξοικονόμησε 1,1 εκατ. ευρώ, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 9,5 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του 2014 σημειώθηκε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 15,72%.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζήκας «η ΔΕΘ-Helexpo δεν είναι κρατικοδίαιτη αλλά βασίζεται στις δικές της δυνάμεις». Και προσθέτει «κάναμε αποτελεσματικό, σύγχρονο και εξωστρεφή έναν δημόσιο φορέα που λειτουργεί πλέον με νέους κανονισμούς οργάνωσης που εφαρμόστηκαν με την συναίνεση των εργαζομένων.

Παράλληλα η ΔΕΘ-Helexpo επιδιώκει την αποδέσμευση από την γραφειοκρατία του ελληνικού δημοσίου για να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική» ανέφερε και συνέχισε «Η νέα ΔΕΘ-Helexpo διαγράφει σημαντική πορεία ανάπτυξης αντιστρέφοντας την αρνητική -έως το 2012- εικόνα. Ξυπνήσαμε έναν γίγαντα που …κοιμόταν».

Ερωτηθείς για τη πιθανή μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, ο κ. Τζήκας τόνισε ότι η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO έχει δημοσιοποιήσει σχετική μελέτη που περιλαμβάνει την ανάπλαση του υπάρχοντος χώρου καθώς και τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου. Ωστόσο για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου τόνισε ότι χρειάζονται οι αναγκαίες κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες αναμένονται. Προς το παρόν, όπως διευκρίνισε, έχουν γίνει μόνο κάποιες παρεμβάσεις που έχουν αλλάξει τον χώρο.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία της 79ης ΔΕΘ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης υπογράμμισε ότι εφέτος, σε επίπεδο επισκεπτών η έκθεση σημείωσε αύξηση 38,1% με το 70% των επισκεπτών να είναι μεταξύ 15 και 38 ετών.

Επίσης ανέφερε ότι μετά από πολλά χρόνια η έκθεση ξαναέγινε διεθνής με 19 επίσημες διεθνείς συμμετοχές και ισχυρή παρουσία 40μελούς κινεζικής αποστολής.

Ο κ. Ποζρικίδης επισήμανε: «Θελήσαμε να κάνουμε ξανά τη ΔΕΘ το κεντρικό εκθεσιακό γεγονός για τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας και των Βαλκανίων, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη εκθετών και κοινού, να την αναβαθμίσουμε, να την κάνουμε σύγχρονη, εξωστρεφή, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και την τεχνολογία και τα καταφέραμε».

Όσον αφορά στα νέα προϊόντα της εταιρείας ο κ. Ποζρικίδης αναφέρθηκε στα εμπορικά θεματικά πάρκα «Αστερόκοσμος» και «Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας» τα οποία, όπως ανέφερε, απογείωσαν τη δυναμική της εταιρείας. Αναφορικά με το δεύτερο σημείωσε ότι η λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη θα παραταθεί, πέρα από τους 6 μήνες, με προοπτική να μεταφερθεί και στην Αθήνα.

Στις εξειδικευμένες κλαδικές εκθέσεις του 2015 περιλαμβάνονται η Freskon, που στοχεύει να ενισχύσει την ελληνική αγορά φρέσκων φρούτων και λαχανικών, η Medpoint, που είναι η πρώτη διεθνής έκθεση ιατρικού-νοσοκομειακού εξοπλισμού και υπηρεσιών στο Helexpo Maroussi και η Thessaloniki International Contemporary Art Fair που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην ΝΑ Ευρώπη.