Η αγορά φωτοβολταϊκών στο προσκήνιο

Η αγορά φωτοβολταϊκών στο προσκήνιο

Ημερίδα όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις και το επενδυτικό ενδιαφέρον στην αγορά φωτοβολταϊκών διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών και η επιδίωξη συνεργειών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών εταιρειών εν μέσω κρίσης κι ενός ασαφούς θεσμικού πλαισίου, βρέθηκαν στο προσκήνιο του 11ου επιχειρηματικού συμποσίου που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Η έλλειψη ρευστότητας και η αναζήτηση χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα ήταν το βασικό θέμα που συζητήθηκε ιδιαίτερα από τους εκπροσώπους των εταιρειών που συμμετείχαν στην ημερίδα.

Ο Γερμανός πρέσβης Βόλφγκανγκ Ντολντ στην ομιλία του επεσήμανε το ενδιαφέρον της Γερμανίας για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ήδη ένας σημαντικός αριθμός γερμανικών επιχειρήσεων σχεδιάζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και, πλέον, αναζητούν την κατάλληλη στιγμή για την υλοποίηση των πλάνων τους, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων για την επίτευξη επιχειρηματικών συνεργασιών.

Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θετικό μήνυμα που στέλνουν παρόμοιες διοργανώσεις στο επιχειρείν, ιδίως σε περιόδους κρίσεων και τόνισε ότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες της οικονομίας, η αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα συνεχίζει να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στο πλαίσιο της ελληνικής οικονομίας.

Η επιχειρηματική συνάντηση, διοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας της Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη: ΣΕΦ: απώλεια του 1/3 θέσεων εργασίας το α’ εξάμηνο του 2013