Άλκης Δαυίδ: Ο κληρονόμος του 1,7 δισ. ευρώ

Άλκης Δαυίδ: Ο κληρονόμος του 1,7 δισ. ευρώ

Ο κληρονόμος που δεν ακολούθησε τα βήματα της οικογένειάς του και θέλει να φέρει την επανάσταση στον τρόπο που θα βλέπουμε τηλεόραση.

Από την Μαργαρίτα Πουρνάρα

Για να είσαι «κακό παιδί» που φλερτάρει με τα φώτα της δημοσιότητας, δεν αρκεί να κάνεις ενίοτε μερικές τρέλες. Πρέπει να διαθέτεις το χάρισμα της επινοητικότητας, την αντοχή να επανεφευρίσκεις συνεχώς τον εαυτό σου, να διαισθάνεσαι τι ενδιαφέρει περισσότερο τα διεθνή media. Και ο Άλκης Δαυίδ, ο δισεκατομμυριούχος κυπριακής καταγωγής (ο οποίος καταλαμβάνει την 62η θέση των πλουσιότερων Βρετανών στην φετινή λίστα των Κυριακάτικων Times με 1,7 δισ. ευρώ) έχει αυτό το ταλέντο. Εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο, έχοντας οικοδομήσει την φήμη ενός τύπου που δεν έχει ιερό και όσιο, ο οποίος θα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να φέρει σε δύσκολη θέση ακόμα και τον πρόεδρο Ομπάμα. (Η αλήθεια είναι ότι το προσπάθησε αλλά δεν το πέτυχε…

Είτε είναι αυθεντικά τολμηρός, είτε εθισμένος στην εκκεντρικότητα, ο Δαυιδ κάνει το κέφι του χωρίς να υπολογίζει τίποτα. Σε αυτό βοηθάει πολύ ότι είναι ένας από τους κληρονόμους της τεράστιας περιουσίας των οικογενειών Λεβέντη και Δαυίδ (μέρος της οποίας απορρέει από της επιχειρήσεις εμφιάλωσης και διάθεσης των προϊόντων της Coca Cola σε δεκάδες χώρες). Όμως για τον γεννημένο στην Αφρική το 1968, ο πλούτος δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εργαλείο για να προκαλεί τους άλλους και να περνάει καλά, με όποιο τρόπο εκείνος νομίζει. Η ζωή του είναι μια αλληλουχία από επιλογές και περιστατικά, τα οποία συνθέτουν μια ακραία προσωπικότητα.

Διαβάστε περισσότερα: O πιο πλούσιος «Τσιγγάνος» δαγκώνει

Όταν ήταν ακόμα έφηβος έπεισε τον πατέρα του να εγκαταλείψει το σχολείο και να ζήσει στις Σπέτσες όπου και έπιασε δουλειά σε ιχθυοτροφείο. Ζούσε σαν τους ντόπιους και από τότε απέκτησε μια ιδιαίτερη σχέση με το νησί. Επέστρεψε στη Βρετανία όπου υπηρέτησε εκεί στον στρατό και σπούδασε στην Ελβετία. Αντί να ασχοληθεί με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, αποφάσισε να στραφεί στον κινηματογράφο, την ηθοποιία και την παραγωγή ταινιών, κάτι που τον ενδιέφερε πολύ περισσότερο. Εκτός από το να βάζει λεφτά στο γύρισμα, έχει εμφανιστεί και ο ίδιος σε κάποιους ρόλους. Άλλωστε το παρουσιαστικό του τον βοηθά. Έχει ένα μεσογειακό πρόσωπο με έντονα χαρακτηριστικά που δεν το ξεχνάς εύκολα και βρετανική προφορά.

Αργότερα ο Δαυίδ ίδρυσε πρακτορείο μοντέλων και μπήκε πολύ πιο δυναμικά στον χώρο του digital θεάματος, που φαίνεται ότι είναι αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Το μπουκέτο των εταιρειών του περιλαμβάνει τη FilmOn.TV Networks, το KILM Channel 64 Los Angeles, το My Combat Channel, το Battlecam και το 9021go.com. Για να διαφημίσει το διαδικτυακό κανάλι Battlecam, σκαρφίστηκε ένα τρομερό κόλπο. Αντί να δώσει λεφτά σε διαφημιστές, θεώρησε ότι θα γινόταν μεγαλύτερος ντόρος αν έβρισκε κάποιον να εμφανιστεί γυμνός σε κάποια ομιλία του προέδρου Ομπάμα και να φωνάξει μερικές φορές το όνομα του διαδικτυακού σταθμού. Ο απαράβατος όρος ήταν πως ο μουρλός έπρεπε να γίνει αντιληπτός από τον πρόεδρο. Η αμοιβή του παράτολμου θα ανήρχετο σε ένα εκατομμύριο δολάρια. Εθελοντής βρέθηκε, εμφανίστηκε τσίτσιδος, αλλά ο Ομπάμα δεν πήρε χαμπάρι και ο δαιμόνιος Κύπριος δεν του έδωσε παρά ένα ελάχιστο ποσό. Στο μεταξύ βεβαίως η προώθηση του σταθμού του είχε γίνει.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr