Άλλη μια «ηχηρή» αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ

Άλλη μια «ηχηρή» αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου καταγγέλοντας την «έλλειψη ενδιαφέροντος για τις γνώμες και τις θέσεις των βουλευτών» στο κόμμα.

Μέρα με τη μέρα βαθαίνει η κρίση στην παράταξη της Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς μετά την απογοητευτική επίδοση στις ευρωεκλογές και τις «φωνές» για παραίτηση του Φώτη Κουβέλη, σήμερα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ΚΟ του κόμματος και ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται: «Πίστευα ότι θα μπορούσε η ΔΗΜΑΡ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενότητα και τη συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου, ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση με αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση και με κοινά αποδεκτό υποψήφιο πρωθυπουργό, ικανό να διεκδικήσει τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές. Είναι προφανές ότι οι στόχοι αυτοί έπαψαν να τίθενται από την πλειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς, ιδίως μετά την εκλογική καθίζηση στις πρόσφατες εκλογές»

Ο κ. Οικονομου μιλά για «απροθυμία» της ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί με τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς και κάνει λόγο για «έλλειψη ενδιαφέροντος για τις γνώμες και τις θέσεις των βουλευτών». Σημειώνει πάντως ότι η συμμετοχή του σε ένα κυβερνητικό σχήμα σαν το σημερινό δεν έχει κανένα νόημα απολύτως, σε ότι τον αφορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

Όχι της ΕΚ και της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ στην παραίτηση Κουβέλη

«Άνοιγμα» Βενιζέλου σε Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ