Άμεση απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στο σενάριο Ρέγκλινγκ περί μείωσης αφορολογήτου

Άμεση απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στο σενάριο Ρέγκλινγκ περί μείωσης αφορολογήτου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πώς θεωρούν οι ελληνικές αρχές ότι μπορούν να πείσουν τους θεσμούς για τη μείωση της φορολογίας παράλληλα με διατήρηση του ορίου. Τι λένε για τα πλεονάσματα.

“Τα πάμε καλά, γιατί το πάμε βήμα- βήμα”, ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την συνάντηση  του Χρήστου Σταϊκούρα με τον Ντέκλαν Κοστέλο, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist.

Όπως επισήμανε ο ίδιος αξιωματούχος, στην ομιλία του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε κατ’ επανάληψη τον όρο “μειώσεις φόρων“, κάτι που θεωρεί ενθαρρυντικό.

Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης δεν σημαίνει απαραίτητα τη μείωση του αφορολόγητου, καθώς αυτή μπορεί να επιτευχθεί με άλλους τρόπους, όπως με τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ανέφερε, σχολιάζοντας την αναφορά στην ομιλία του Κλάους Ρέγκλινγκ για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε, μάλιστα, ότι στις συζητήσεις που είχε χθες ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο υπουργείο Οικονομικών με τον Χρήστο Σταϊκούρα, ουδέποτε ανέφερε το θέμα της μείωσης του αφορολογήτου.

Για τον στόχο του Προϋπολογισμού για το 2020 ο οποίος θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε ότι θα παραμείνει στο 3,5%. Και τούτο ανεξαρτήτως του τι θα επιδιώξει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

Επισήμανε επίσης ότι ξεκίνησε η αποστολή στοιχείων για το φορολογικό νομοσχέδιο και  θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Δεν απέκλεισε, τέλος, κατά την παραμονή των θεσμών στην Αθήνα, να υπάρξουν νέες επαφές.

Διαβάστε ακόμη: Οι τέσσερις προτεραιότητες Σταϊκούρα για την ανάταση της ελληνικής οικονομίας