«Ανάσα» 20 εκατ. λιρών στα έσοδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Champions League

«Ανάσα» 20 εκατ. λιρών στα έσοδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Champions League
Manchester United Football Club (Great Britain, United Kingdom) football club logo and a stock market exchange graph displayed on a personal computer are seen in L'Aquila, Italy, on September 14th, 2023. Manchester United is among European clubs listed on the stock exchange. (Photo by Lorenzo Di Cola/NurPhoto) (Photo by Lorenzo Di Cola / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τα έσοδα του συλλόγου της Premier League αυξήθηκαν κατά 35% σε σχεδόν 226 εκατομμύρια λίρες

Σημαντική τόνωση στα έσοδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέφερε η συμμετοχή της αγγλικής ομάδας στους φετινούς ομίλους του Champions League, παρά τον αποκλεισμό του συλλόγου από τη συνέχει στη φάση των νοκ άουτ στις διοργανώσεις της UEFA.

Ο σύλλογος της Premier League ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 20,4 εκατ. λιρών (26,10 εκατ. δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 6,3 εκατ. λιρών ένα χρόνο νωρίτερα.

«Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης του σερ Τζιμ Ράτκλιφ και όλοι μας επικεντρωνόμαστε στη συνεργασία με τους νέους συνιδιοκτήτες μας για να προωθήσουμε τον σύλλογο και να επιτύχουμε στο γήπεδο», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών, Κλιφ Μπάτι.

Υπενθυμίζεται πως ο Βρετανός μεγιστάνας, Τζιμ Ράτκλιφ έκλεισε μια πολυαναμενόμενη συμφωνία τον Δεκέμβριο για να αγοράσει το 25% των μετοχών του συλλόγου και να αναλάβει τις ποδοσφαιρικές του δραστηριότητες για να προσπαθήσει να αναζωογονήσει την τύχη του στο γήπεδο.

Η Γιουνάιτεντ μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις της για τα κέρδη και τα έσοδά της τον Ιανουάριο, εβδομάδες αφότου αποκλείστηκε από το Champions League.

Διατήρησε την πρόβλεψη αυτή αμετάβλητη την Τρίτη.

Τα έσοδα του συλλόγου αυξήθηκαν κατά 35% σε σχεδόν 226 εκατομμύρια λίρες το τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com