Ανελέητο τρολάρισμα στα social media στην «ανεπιθύμητη» Ιβάνκα Τραμπ

Ανελέητο τρολάρισμα στα social media στην «ανεπιθύμητη» Ιβάνκα Τραμπ
epaselect epa07681644 US President Donald Trump (C, right) speaks to his daughter and Adviser to US President Ivanka Trump (C, left) during the Leader's Special event on Women's Empowerment during the second day of the G20 summit in Osaka, Japan, 29 June 2019. It is the first time Japan will host a summit. The summit gathers leaders from 19 countries and the European Union to discuss topics such as global economy, trade and investment, innovation and employment. EPA/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το hashtag #UnwantedIvanka κάνει θραύση τις τελευταίες ώρες.

Αντικείμενο λοιδοριών έγινε η Ιβάνκα Τραμπ σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης χθες Δευτέρα, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που την εικονίζει να προσπαθεί να παρέμβει σε ανεπίσημη συζήτηση ηγετών στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20.

Στη διάσκεψη της Γιάλτας με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον Φραγκλίνο Ρούζβελτ και τον Ιωσήφ Στάλιν, στην αμμουδιά που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια της απόβασης στη Νορμανδία, στη Σελήνη: σε μια σειρά από φωτομοντάζ, ή memes στην αργκό του Διαδικτύου, η 37χρονη Ιβάνκα Τραμπ εικονίζεται να παρεμβαίνει αυτόκλητη σε διάφορα ιστορικά γεγονότα.

Η ετικέτα #UnwantedIvanka («Ιβάνκα η ανεπιθύμητη») έκανε την εμφάνισή της στο Twitter έπειτα από τη μεταφόρτωση το Σαββατοκύριακο στον λογαριασμό της γαλλικής προεδρίας στο Instagram ενός βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Σε αυτό εικονίζεται η Ιβάνκα Τραμπ να αποπειράται να παρέμβει κατά τη διάρκεια άτυπης συζήτησης ανάμεσα στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με την τελευταία ειδικά να αγνοεί επιδεικτικά την «πρώτη κόρη» παρότι βρίσκεται δίπλα της.

«Αυτό ίσως σοκάρει ορισμένους, αλλά το να είσαι «κόρη του τάδε» δεν είναι επαγγελματικό προσόν», σχολίασε η αμερικανίδα βουλεύτρια Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ. Επισήμως, η Ιβάνκα Τραμπ διατηρεί την ιδιότητα της συμβούλου του προέδρου πατέρα της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, παρούσα, μαζί με τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ, στην αντιπροσωπεία που συνόδευσε τον Ντόναλντ Τραμπ στην Οσάκα, βρισκόταν επίσης στο πλάι του πατέρα της όταν έκανε την ιστορική συνάντησή του με τον βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα.

Το νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει συχνά μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο δισεκατομμυριούχο, ο οποίος του τείνει ευήκοα ώτα. Στον Τζάρεντ Κούσνερ εξάλλου έχει ανατεθεί βαρύ καθήκον: να καταρτίσει το αμερικανικό σχέδιο για την επίλυση της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης.

Ο Τραμπ δήλωσε τον Απρίλιο ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να διορίσει την κόρη του επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας ή πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

«Είναι αληθινή διπλωμάτισσα» και «πολύ καλή με τους αριθμούς», είχε πει ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό The Atlantic, προσθέτοντας ότι αποφάσισε να μην προχωρήσει για να μην κατηγορηθεί για «νεποτισμό».