Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο

Το Ελληνικό Δημόσιο διόρισε τις Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale ως αναδόχους για την έκδοση, που λήγει τον Απρίλιο του 2027.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο επταετές ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου, με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους να ορίζει το guidance 230 μονάδες βάσης πάνω από τα mid-swaps, επιτόκιο σημαντικά αυξημένο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις του ελληνικού Δημοσίου.

Το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διόρισε τις Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale ως αναδόχους για την έκδοση.

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε χθες εντολή για την έκδοση επταετούς ομολόγου, με ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο του 2027. Το ύψος της έκδοσης δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά θα όλες οι τελευταίες εκδόσεις ήταν τάξης των 2,5 δισ. ευρώ. Το μεγάλο στοίχημα βέβαια θα είναι να εξασφαλίσει το Δημόσιο αρκετά υψηλή ζήτηση, σε μία περίοδο κατά την οποία οι διαθέσεις των επενδυτών παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις. Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ έχει βοηθήσει σημαντικά στο να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα το κόστος δανεισμού. Αλλά οι παράγοντες πίεσης παραμένουν.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία έκδοση ήταν στα τέλη Ιανουαρίου. Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε τότε 2,5 δισ. ευρώ με την έκδοση 15ετούς ομολόγου και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1,875%.

Δείτε ακόμη: Νέα έξοδος στις αγορές με 7ετές ομόλογο- Σε τι στοχεύει η Αθήνα

Σχετικά άρθρα