Απεργία απειλεί το λανσάρισμα του iPhone 15 στη Γαλλία

Απεργία απειλεί το λανσάρισμα του iPhone 15 στη Γαλλία
epa10860282 Customers visit the Apple Store on the Champs Elysees Avenue in Paris, France, 14 September 2023. Sales of the iPhone 12 phone model have been halted in France until American technology giant Apple brings an update to the iPhone 12 model following measurements exceeding the authorized emission power threshold. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το προσωπικό ζητά  αυξήσεις μισθών και βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

Το πολυαναμενόμενο λανσάρισμα του iPhone 15 στη Γαλλία απειλείται από απεργία στην οποία κάλεσαν οι εργαζόμενοι στα Apple Stores, ζητώντας αυξήσεις μισθών και βελτίωση των εργασιακών τους συνθηκών.

Το συνδικάτο CGT Apple Retail ανέφερε σε ανάρτηση του στο X (πρώην Twitter) «αφού η διοίκηση αποφάσισε να αγνοήσει τα απολύτως νόμιμα αιτήματα και τις ανησυχίες μας, τα τέσσερα συνδικάτα της Apple Retail France καλούν σε απεργία στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου».

Τα συνδικάτα κάλεσαν επίσης τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν το πρωί της Παρασκευής στην Όπερα Garnier του Παρισιού, η οποία βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα καταστήματα «ναυαρχίδες» της Apple στο Παρίσι.

Το μέλος του CGT Apple Retail, Καρίν Σουτσάν, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα Liberation ότι οι εργαζόμενοι της Apple France ενδέχεται να κινητοποιηθούν στα τρία τέταρτα των καταστημάτων της Apple στη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Reuters υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η Apple συγκλονίστηκε από την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να αναστείλει τις πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων iPhone 12 μετά από δοκιμές που, όπως είπε, διαπίστωσαν παραβιάσεις των ορίων έκθεσης σε ακτινοβολία.

Την Παρασκευή, η Apple δεσμεύτηκε να ενημερώσει το λογισμικό του iPhone 12 στη Γαλλία για να διευθετήσει τη διαμάχη σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας, αλλά οι ανησυχίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σηματοδότησαν ότι ίσως χρειαστεί να λάβει παρόμοια μέτρα και αλλού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com