Απεργία εργαζόμενων της British Airways το καλοκαίρι παραλύει το Heathrow

Απεργία εργαζόμενων της British Airways το καλοκαίρι παραλύει το Heathrow
LONDON, ENGLAND - MARCH 19: A British Airways plane prepares to depart Heathrow Airport on March 19, 2010 in London, England. The planned three day strike by BA cabin crew this weekend will now go ahead as talks between the airline and the union Unite collapsed earlier today. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images) Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο είναι αντιμέτωπο με σοβαρές διαταραχές στη λειτουργία του αυτό το καλοκαίρι καθώς το προσωπικό εδάφους της British Airways ψήφισε υπέρ της πραγματοποίησης απεργιακών κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εργατικά συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζομένους δήλωσαν ότι η βρετανική αεροπορική εταιρεία δεν ικανοποίησε το αίτημα τους να ανασταλεί περικοπή 10% στους μισθούς που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Αυτό που ζητούν τα μέλη μας – τα οποία κατά κύριο λόγο χαμηλόμισθες γυναίκες – είναι η British Airways να επαναφέρει το 10% που τους πήρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας» ανέφερε εκπρόσωπος του συνδικάτου  GMB.

«Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα και με το ότι τα συνδικάτα επέλεξαν να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο» ανακοίνωσε από την πλευρά της η British Airways.

Η ισχυρή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδα και η έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια.