Αποφυλακίστηκε ο Πουτζντεμόν- Αν θέλει μπορεί να φύγει από την Ιταλία

Αποφυλακίστηκε ο Πουτζντεμόν- Αν θέλει μπορεί να φύγει από την Ιταλία
Exiled former Catalan president Carles Puigdemont waves upon his arrival for a meeting with the mayor of Alghero, on the island of Sardinia on September 25, 2021. - Exiled former Catalan president Carles Puigdemont, who was arrested in Sardinia on September 23, 2021 at Spain's request, was free to leave the country and his lawyer said Puigdemont would attend the next hearing in his extradition fight, on October 4, 2021. (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP) Photo: AFP
Στις 4 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ακροαματική διαδικασία με αντικείμενο το εάν θα πρέπει να εκδοθεί στην Ισπανία.

Ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας και νυν ευρωβουλευτής Κάρλες Πουτζντεμόν αποφυλακίσθηκε και αν το επιθυμεί, μπορεί να αναχωρήσει από την Ιταλία.

Αυτό αποφάσισαν οι δικαστικοί της Σαρδηνίας, εν αναμονή της πρώτης ακροαματικής διαδικασίας, στις 4 Οκτωβρίου, με αντικείμενο το αν θα πρέπει να εκδοθεί στην Ισπανία.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, ο Πουτζντεμόν δεν υποχρεούται να είναι παρών στην ακροαματική αυτή διαδικασία, η οποία δεν αναμένεται να είναι και η τελευταία.

Χθες, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει, αρχικά, ότι ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας (ο οποίος κατηγορείται για ανταρσία από την ισπανική δικαιοσύνη) θα έπρεπε να παραμείνει υποχρεωτικά στη Σαρδηνία.

Το εφετείο της πόλης Σάσαρι, όμως, τελικά ακολούθησε μια λιγότερο αυστηρή γραμμή, έστω και αν κατέστησε σαφές ότι η σύλληψή του, την Πέμπτη το βράδυ, δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη.