Άρχισαν τα όργανα: Το Twitter σχεδιάζει τις πρώτες απολύσεις στο προσωπικό του

Άρχισαν τα όργανα: Το Twitter σχεδιάζει τις πρώτες απολύσεις στο προσωπικό του

Οι απολύσεις προκύπτουν την ώρα που το κοινωνικό μέσο αγωνίζεται να αυξήσει τους χρήστες του, καθώς τα σχέδια εξαγοράς του φαίνεται να έχουν ναυαγήσει.

Το διάσημο κοινωνικό μέσο σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας της τάξεως έως και του 8% του προσωπικού της, περίπου δηλαδή 300 άτομα, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Οι απολύσεις προκύπτουν την ώρα που το Twitter αγωνίζεται να αυξήσει τους χρήστες και τις δραστηριότητές του, καθώς τα σχέδια για να πουλήσει την εταιρεία φαίνεται να έχουν ναυαγήσει.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα από την εταιρεία, ίσως ακόμη και πριν κυκλοφορήσει την έκθεση των κερδών για το τρίτο τρίμηνο του έτους, την Πέμπτη, σύμφωνα με το Blooomberg.

Από την άλλη, οι μετοχές του Twitter, οι οποίες εκτιμώνται κάτω από το 40%, παραμένουν αμετάβλητες.

Προβλήματα στη διοίκηση

Ο CEO της εταιρείας, Tζακ Ντόρσεϊ έχει βρεθεί στο στόχαστρο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο ίδιος δεν αφιερώνει όσο χρόνο χρειάζεται στο κοινωνικό μέσο, διότι εκτελεί διπλό καθήκον. Σημειώνεται ότι ο Nτόρσεϊ είναι Διευθύνων Σύμβουλος και στην εταιρεία πληρωμών Square.

Από τη στιγμή που ο ίδιος ανέλαβε τα ηνία του Twitter ήδη ξεκίνησε ένα γύρο περικοπών, ωστόσο δεν κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο, το οποίο έχει παραμείνει στάσιμο στους 300 εκατ. χρήστες, ενώ άλλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Facebook συνεχίζουν να συσσωρεύουν εκατομμύρια νέους χρήστες.

Απογοητευτικά χαμηλό ενδιαφέρον

Το Twitter έχει θέσει τον εαυτό του σε «δημοπρασία», αλλά μέχρι στιγμής, κανείς δεν φαίνεται να το θέλει: Ο CEO της Salesforce Μαρκ Μπένιοφ, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με την εταιρεία, είπε ότι αναγκάστηκε να φύγει από το «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» καθώς δέχθηκε παράπονα από τους μετόχους του.

Άλλοι πιθανοί αγοραστές, συμπεριλαμβανομένης της Walt Disney και της Alphabet, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέστησαν σαφές ότι δεν θα υποβάλουν προσφορά. Οι τελευταίες φήμες είναι ότι η Softbank είναι ένας πιθανός «μνηστήρας», ωστόσο δεν υπάρχει καμία απόδειξη συμφωνίας μεταξύ των δυο εταιρειών.

Διαβάστε επίσης: Το δράμα του Twitter συνεχίζεται