Μπερλουσκόνι: «Αν με συλλάβουν θα ξεσπάσει επανάσταση στην Ιταλία!»

Μπερλουσκόνι: «Αν με συλλάβουν θα ξεσπάσει επανάσταση στην Ιταλία!»

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός ανεβάζει τους τόνους και δηλώνει αμετανόητα βέβαιος πως θα βγει ενισχυμένος από τη δικαστική «περιπέτειά» του.

«Μπορούν να παρακολουθούν τα τηλέφωνά μου, μου αφαίρεσαν το διαβατήριο και μπορούν, επίσης, να με συλλάβουν όποτε θέλουν. Αλλά δεν φοβάμαι. Αν το κάνουν, στην Ιταλία θα ξεσπάσει επανάσταση!».

Αυτήν τη δήλωση έκανε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, ανεβάζοντας με τον τρόπο αυτό αισθητά τους τόνους της αντιπαράθεσής του με την κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα και την ιταλική δικαιοσύνη.

Ο «Καβαλιέρε» επανέλαβε ότι « αγαπά την χώρα του και δεν μπορεί ως πατριώτης να φύγει λαθραία από την Ιταλία», και επεσήμανε πως παρ’ όλη την «κατάσταση στην οποία βρίσκεται, την προσωρινή του πολιτική αδυναμία», πιστεύει ότι μπορεί τελικά να βγει «ενισχυμένος».

Διαβάστε ακόμη: Ψήφος εμπιστοσύνης στον Ενρίκο Λέτα

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε, ο Μπερλουσκόνι θεωρεί ότι μπορεί να καταφέρει να επιτύχει την αναψηλάφηση της δίκης για την απάτη στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων από πλευράς του ομίλου μέσων ενημέρωσης Mediaset, παρότι έχει καταδικασθεί οριστικά από το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας για αυτήν, ενώ υπογράμμισε παράλληλα ότι «θα προσπαθήσει να βάλει το όνομά του στο ψηφοδέλτιο του κόμματός του Φόρτσα Ιτάλια».

O Ιταλός πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι «φροντίζει απλά τα συμφέροντά της. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η Ευρώπη θέλησε να ακολουθήσει μια πολιτική που δεν παράγει ανάπτυξη, αλλά οικονομική ύφεση».

Διαβάστε ακόμη: Game Over για τον Μπερλουσκόνι