Bloomberg: Εκτοξεύονται στα 5 δισ. ευρώ τα έσοδα της UEFA από τα νέα τηλεοπτικά δικαιώματα
- 30/04/2026, 18:44
- SHARE
Η UEFA είναι έτοιμη να φτάσει σε ορόσημο εσόδων 5 δισεκατομμυρίων ευρώ με νέες τηλεοπτικές συμφωνίες.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα (30/4) το Bloomberg News, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξασφάλισε αύξηση 40% στην τελευταία πώληση δικαιωμάτων μετάδοσης για τις κορυφαίες διοργανώσεις της, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Η UEFA φέρεται να συμφώνησε για τα δικαιώματα μετάδοσης των ανδρικών τουρνουά, συμπεριλαμβανομένου του Champions League, σε περίπου 20 χώρες που εκτείνονται στην Ευρώπη και την Αμερική, εξαιρουμένων των ΗΠΑ.
Επίτευγμα που υπογραμμίζει την αυξανόμενη επιρροή και οικονομική ισχύ της UEFA στην παγκόσμια αθλητική αγορά, θέτοντας ένα νέο σημείο αναφοράς στις συμφωνίες αθλητικής μετάδοσης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
- AI στην εργασία: Μόνο το 2% των μηχανικών αξιοποιεί πραγματικά την τεχνητή νοημοσύνη
- Τιμ Κουκ: Η καθημερινή συνήθεια που τον έκανε επιτυχημένο CEO
- Ιράν: «Ταπεινωτική ήττα» των ΗΠΑ βλέπει ο Χαμενεΐ – Κλιμακώνεται η ένταση στα Στενά του Ορμούζ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ