ByteDance: Αύξηση κερδών κατά 60% το 2023 για την εταιρεία του TikTok

ByteDance: Αύξηση κερδών κατά 60% το 2023 για την εταιρεία του TikTok
epa10351124 The Tiktok application logo is pictured on a smartphone in Taipei, Taiwan, 06 December 2022. On 02 December, the The US Federal Bureau of Investigation (FBI) warned about Tiktok, that it presents national security concerns in regards to the integrity of the application's algorithm. On 05 December, a Ministry of Digital Affairs (MODA) official announced that the application have been deemed to be 'harmful product against national information security.' EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χαράς ευαγγέλια για την ByteDance…

Κατά περίπου 60% εκτινάχθηκαν τα κέρδη της Byte Dance το 2023, ξεπερνώντας τον ρυθμό ανάπτυξης των online ανταγωνιστών της Tencent Holdings και Alibaba Group.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ξεπέρασαν τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια από περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το bloomberg. 

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν επίσης σε σχεδόν 120 δισεκατομμύρια δολάρια από 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ιδιοκτήτρια της TikTok και της αντίστοιχης κινεζικής πλατφόρμας Douyin εδραίωσε πέρυσι τη θέση της ως ένας από τους ηγέτες του διαδικτύου στην Κίνα, μαζί με την Tencent και την Alibaba, οι οποίες και οι δύο αγωνίζονται να δώσουν ώθηση την ανάπτυξη τους, σε μια περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας και επιφυλακτικότητας των καταναλωτών στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εγχώρια αγορά, η Douyin μεταμορφώνεται σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα παρόμοια με το WeChat της Tencent, με τις πρόσθετες λειτουργίες της να επεκτείνονται στο κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου της Alibaba και να ανταγωνίζονται την Meituan στις παραγγελίες κατ’ οίκον.

Το TikTok προσπαθεί να αυξήσει το μέγεθος του τμήματος ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ και να το δεκαπλασιάσει φέτος. Ήδη έχει 170 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

Και όλα αυτά την ώρα που το TikTok αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην πιο προσοδοφόρα αγορά του. Τον Μάρτιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ, εκτός εάν η ByteDance πουλήσει το πολύτιμο περιουσιακό της στοιχείο. Ωστόσο, είναι αβέβαιο αν το μέτρο θα ψηφιστεί στη Γερουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ