Η Coca Cola Hellenic επεκτείνεται στη Ρωσία

Η Coca Cola Hellenic επεκτείνεται στη Ρωσία

Ο μεγαλύτερος εμφιαλωτής των σημάτων της The Coca-Cola Company στην Ευρώπη, επενδύει 10 εκατ. ευρώ ενισχύοντας την παραγωγή της. 

H Coca Cola HBC άνοιξε μια νέα, υψηλής τεχνολογίας γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της έξω από τη Μόσχα, σύμφωνα με τους Times της Μόσχας, υλοποιώντας τη δέσμευση της για επέκταση της παρουσίας της στη Ρωσία, την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες πάνε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Στέφανος Βαφειάδης, διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola Hellenic στη Ρωσία ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι η εταιρεία αυξάνει κατά 30% την παραγωγική της δυνατότητα, μειώνοντας παράλληλα κατά 45% το ενεργειακό κόστος.

«Η νέα γραμμή παραγωγής δίνει στο εργοστάσιο τη δυνατότητα να παράγει περισσότερα από 3 εκατ. λίτρα την ημέρα, ποσότητα που είναι αρκετή για να ικανοποιήσει την τωρινή και μελλοντική ζήτηση και παρέχει μια καλή ευκαιρία για επενδύσεις».

Η νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Solntsevo, κόστισε στην εταιρεία 10 εκατ. ευρώ και είναι μέρος του προγράμματος της εταιρείας να βελτιώσει τις παραγωγικές της δυνατότητες.

«Η κίνηση μας αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης και της πίστης μας στην ανάπτυξη της αγοράς της Ρωσίας και αυτό μεταφράζεται σε επενδύσεις για να αυξήσουμε την παραγωγική μας δυνατότητα» συμπλήρωσε ο κ. Βαφειάδης.

Η Coca Cola HBC δραστηριοποιείται σε 28 χώρες, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμφιαλωτής των σημάτων της The Coca-Cola Company στο κόσμο και πρώτος στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη: 

Ζημιές και πτώση πωλήσεων για την Coca Cola HBC

Τα εμπορικότερα προϊόντα όλων των εποχών

Οι 20 πιο διάσημες παγκόσμιες αλυσίδες καταστημάτων

Οι δέκα πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στον κόσμο