Δέσμευση Τσίπρα ενώπιον Ρέγκλινγκ για στήριξη στην προσπάθεια μείωσης των πλεονασμάτων

Δέσμευση Τσίπρα ενώπιον Ρέγκλινγκ για στήριξη στην προσπάθεια μείωσης των πλεονασμάτων
Ο πρόεδροςτου ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαιρετά τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στο γραφείο του στη Βουλή, Αθήνα, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την πρώτη του συνάντηση από τη νέα θέση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής του ESM.

Τη δέσμευσή του να στηρίξει «οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων», γνωστοποίησε κατά τη συνάντησή του με τον Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ESM επανέλαβε τη θέση του πως η χώρα πρέπει να μείνει αυστηρά προσηλωμένη στους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής του ESM, ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε τις ευχαριστίες του Ευρωπαίου αξιωματούχου για τη συνεργασία, την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και τη διασφάλιση βιώσιμης και απρόσκοπτης πρόσβασης της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές.

Διαβάστε ακόμη: Πρώτο crash test για το νέο φορολογικό