Deutsche Telekom: Νέο app κρυπτογράφησης για smartphones

Deutsche Telekom: Νέο app κρυπτογράφησης για smartphones

Μία εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά που θα κρυπτογραφεί τα μηνύματα φωνής και κειμένου δημιούργησε η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Μία νέα επαναστατική εφαρμογή κρυπτογράφησης για smartphones δημιούργησε η Deutsche Telekom, στο πλαίσιο του έντονου ενδιαφέροντος για παρόμοια προϊόντα, μετά τις αποκαλύψεις από τον Έντουαρντ Σνόουντεν για τα μυστικά προγράμματα παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), η οποία είχε θέσει στο στόχαστρό της μέχρι και τις τηλεφωνικές συνομιλίες της Άνγκελα Μέρκελ.

Διαβάστε ακόμη: Νέες αποκαλύψεις από τον Σνόουντεν για τις μυστικές παρακολουθήσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας, η cloud εφαρμογή θα κρυπτογραφεί κάθε ανταλλαγή φωνής ή κειμένου μεταξύ δύο συσκευών που χρησιμοποιούν ένα μοναδικό κωδικό.

Το app θα παρουσιαστεί επίσημα στην τεχνολογική έκθεση CeBIT στο Ανόβερο της Γερμανίας, στα μέσα Μαρτίου, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα γίνει διαθέσιμo στους πελάτες. Πρώτα πάντως θα είναι διαθέσιμo για τα Android smartphones, ενώ μία έκδοση για τα iOS smartphones θα ξεκινήσει αργότερα. Η υπηρεσία θα παρέχεται από τη μονάδα επιχειρήσεων της Deutsche Telekom, T-Systems, σε συνεργασία με τη γερμανική Sichere Mobile Kommunikation mbH, πάροχο κρυπτογραφημένων υπηρεσιών τηλεφωνίας και συσκευών.

«Είναι η πρώτη φορά που μια μεγάλη επιχείρηση δικτύων τηλεφωνίας ρίχνει όλο το βάρος της στην κρυπτογράφησης φωνής», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταρείας συσκευών κρυπτογράφησης GSMK, Mπγιόρν Ραπ, μιλώντας στο  Reuters στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Πρόσθεσε ακόμη ότι «αυτό δεν έχει μόνο τη μορφή ενός εξειδικευμένου προϊόντος, αλλά τη μορφή μιας μαζικής αγοράς προϊόντων που είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες».

Η Deutsche Telekom από την πλευρά της δήλωσε ότι το προϊόν θα είναι διαθέσιμο πρώτα σε εταιρικούς πελάτες.

Διαβάστε ακόμη: Evernote και στην Ελλάδα από την Deutsche Telekom