Διαδικτυακό «περίπτερο» και από την Google

Διαδικτυακό «περίπτερο» και από την Google

Εκατοντάδες διαδικτυακά περιοδικά, εφημερίδες και online εκδόσεις θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο Google Play Newsstand.

Το αποκαλούν Google Play Newsstand και αποτελεί ένα διαδικτυακό «περιπτέρο» που θα προσφέρει στους χρήστες του Android περίπου 1.900 διαδικτυακά περιοδικά, εφημερίδες και online εκδόσεις, ορισμένες δωρεάν και κάποιες επί πληρωμή.

Η νέα εφαρμογή της Google για smartphones και tablets θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαδικτυακές εκδόσεις εφημερίδων όπως οι New York Times και η Wall Street Journal, ενώ από περιοδικά τα New Yorker, Vanity Fair και Wired.

Παράλληλα, στο «περίπτερο» της Google -στα πρότυπα του ήδη υπάρχοντος Newsstand της Apple- οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν blogs και ενημερωτικές ιστοσελίδες, οι οποίες έχουν προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας με τη Google.

Διαβάστε ακόμη: Το Android της Google κυρίαρχος στην αγορά των smartphones

Η εταιρεία στοχεύει «να φέρει στον αναγνώστη τα νέα που πραγματικά τον ενδιαφέρουν και να έχει τη δυνατότητα να διαλέξει ο ίδιος τις κατηγορίες ειδήσεων που θέλει να παρακολουθεί».

Οι χρήστες θα μπορούν να εγγραφούν σε συγκεκριμένες δωρεάν πηγές ειδήσεων (ιστοσελίδες, εφημερίδες και περιοδικά), ενώ για όσες εκδόσεις προσφέρονται επί πληρωμή, η διαδικασία εγγραφής θα γίνεται μέσω του Google Play.

Εντός των επομένων ημερών, οι χρήστες στη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία θα έχουν πρόσβαση στη νέα υπηρεσία. Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό πότε η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη: Google Glass: Ένας καλά «κρυμμένος θησαυρός»