Διάλυση της Γερουσίας επέβαλε η χούντα στην Ταϊλάνδη

REUTERS

Τέλος στις εικασίες ότι το Σώμα ενδεχομένως να διόριζε τον επόμενο πρωθυπουργό έβαλε η ενέργεια της στρατιωτικής ηγεσίας που κρατά δεκάδες πολιτικούς.

Την απόφαση να διαλύσει το νομοθετικό όργανο της Γερουσίας αποφάσισε σήμερα η στρατιωτική χούντα που πήρε την εξουσία με πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη πριν από δύο ημέρες, βάζοντας τέλος στις εικασίες ότι το Σώμα ενδεχομένως να διόριζε τον επόμενο πρωθυπουργό.

Η διάλυση του Σώματος των 150 γερουσιαστών, οι μισοί εκ των οποίων είναι εκλεγμένοι, ανακοινώθηκε μέσω της δημόσιας τηλεόρασης από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Διατήρησης της Ειρήνης και της Τάξης (NPOMC) συνταγματάρχη Βινθάι Σουβαρί.

Η πρώην πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα και πολλά μέλη της κυβέρνησής της κρατούνται από σήμερα από τη χούντα, η οποία ανακοίνωσε πως μπορεί να τους κρατήσει «μέχρι μια εβδομάδα». Η 46χρονη πρώην πρωθυπουργός, η οποία εκδιώχθηκε από την εξουσία στις αρχές Μαΐου με μια αμφιλεγόμενη δικαστική απόφαση, φέρεται ότι κρατείται σ’ ένα στρατόπεδο.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό νόμο, οι συλληφθέντες μπορεί να παραμείνουν υπό κράτηση για μια εβδομάδα, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι κρατούνται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ανάμεσά τους ηγέτες τόσο των φιλοκυβερνητικών όσο και των αντικυβερνητικών κινημάτων διαμαρτυρίας όπως ο Σουθέπ Θαουγκσουμπάν, ο οποίος είχε ηγηθεί διαδηλώσεων επί επτά μήνες στην Μπανγκόκ εναντίον της πρώην κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη:

Απλώνει τα «δίχτυα» της η χούντα στην Ταϊλάνδη

Όλους τους πολιτικούς της χώρας συγκέντρωσε ο στρατός της Ταϊλάνδης

Αναστολή του Συντάγματος στην Ταϊλάνδη