Δήλωση Παπανδρέου με πολλούς αποδέκτες

Δήλωση Παπανδρέου με πολλούς αποδέκτες

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ερυθραία – Δείτε τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ερυθραία. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά άφησε αιχμές εναντίον της «συντηρητικής Ευρώπης», δήλωσε ότι «δεν πρέπει να μείνει στη μέση αυτό που άρχισε το ΠΑΣΟΚ» και συμπλήρωσε ότι το διακύβευμα για την Ελλάδα είναι η ανεξαρτησία της.

«Τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα σηκώσαμε ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Κάναμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στα χρονικά, αψηφώντας πολιτικό κόστος, σκεφτόμενοι μόνο το εθνικό συμφέρον και βέβαια την απειλή μιας χρεοκοπίας. Και αυτά τα κάναμε μέσα σε μια Ευρώπη συντηρητική που υπέκυπτε στις φοβίες και τις πιέσεις των αγορών, αντί να ορθώσει συλλογικά το ανάστημα για μια άλλη πολιτική, μια πολιτική αλληλεγγύης που θα σεβόταν τον πόνο προσαρμογής όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και πολλών άλλων λαών».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα «αυτός ο κύκλος να κλείνει πια», υπογραμμίζοντας ότι είναι ανάγκη αύριο «να απαντήσουμε σε αυτές τις συντηρητικές επιλογές, να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοντά στον πολίτη, που σπάει το φαύλο κύκλο της ανεργίας και εμπεδώνει μια κοινωνία πιο ανθρώπινη».

Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι «εδώ, σε αυτό τον τόπο, δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ, να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις από το πελατειακό πολιτικό σύστημα και τις εξαρτήσεις από τα πάσης φύσεως κατεστημένα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας. Να μπορούμε δηλαδή να σταθούμε στα δικά μας πόδια. Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή υπάρχει και το όραμα, το όραμα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη. Από αύριο αυτό είναι το διακύβευμα για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου».

Οι δηλώσεις των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών

«Το μήνυμα αυτό δεν έχει μόνο το ρόλο της κατακραυγής ή της άρνησης. Έχει το ρόλο της κατεύθυνσης που πρέπει να πάρει ο τόπος», δήλωσε ο Πάνος Καμένος, πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 3798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

«Επειδή πολλοί βάζουν διλήμματα σήμερα, για να ψηφιστούν δύο κόμματα, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τους λέμε ότι η ψήφος τους έχει μεγάλη σημασία για το αύριο της πατρίδας μας, για το αύριο των παιδιών μας, για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο τόπος», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Οι Έλληνες πολίτες κρατούν με την ψήφο τους την πορεία της χώρας στα χέρια τους. Με υπευθυνότητα, με λογισμό, αλλά και με όνειρο και ελπίδα αποφασίζουν για το πως θα πορευθεί η χώρα» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “οι Έλληνες πολίτες αυτή την υπευθυνότητα απέναντι στην πολιτική κατάσταση που υπάρχει θα την καταδείξουν και θα την εκφράσουν με την ψήφο τους”. «Είναι στα χέρια του ελληνικού λαού το πως θα πορευθεί αυτός ο τόπος. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπευθυνότητα, αυτός ο λογισμός και αυτή η ελπίδα είναι τα στοιχεία εκείνα που θα καθοδηγήσουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, στους οποίους προσβλέπω με απόλυτη εμπιστοσύνη», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

«Αν ο λαός μας στοχεύσει σωστά σήμερα θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, άλλωστε και αύριο το πρωί τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ θα είναι εδώ, είμαστε σε μόνιμη επιτήρηση και εποπτεία απο 1/1/2014 και βεβαίως είμαστε μέσα στα δεσμά της ΕΕ. Μόνο έτσι και με την ψήφο και με τον αγώνα θα μπορέσει να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος με αναγέννηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος με λαϊκή συμμαχία για να μπορέσει να νιώσει και να γίνει πραγματικά ισχυρός ο λαός μας», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτης Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Νέα Ιωνία.

Διαβάστε ακόμη: 

 Αυτοδιοικητικές εκλογές: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών (upd)

Βενιζέλος: Μη δίνετε σημασία στις σειρήνες των ψευδαισθήσεων

Τσίπρας: Να φέρουμε πίσω το καλοκαίρι στην πατρίδα μας

Σαμαράς: Μέρα ενότητας και δημοκρατίας η σημερινή