Δύο ακόμη προφυλακίσεις στην υπόθεση των «νονών»

Δύο ακόμη προφυλακίσεις στην υπόθεση των «νονών»

Αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο είναι η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού και ένας ακόμη κατηγορούμενος από την ομάδα των πέντε που απολογήθηκαν σήμερα στον Ανακριτή Διαφθοράς για την μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος «νονών» που είχε έδρα τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η δικηγόρος του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού είναι αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο, καθώς της αποδίδεται ενεργός δράση στην εγκληματική οργάνωση, ενώ βαρύνεται επιπλέον με σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν ανθρωποκτονία και απόπειρες ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε εκρήξεις κ.α.

Σύμφωνα με την εξαδέλφη του Βλαστού, η οποία έδωσε στοιχεία στην Αστυνομία για την δράση του «κυκλώματος νονών» , η κατηγορούμενη δικηγόρος συνδεόταν ερωτικά με τον κατάδικο εντολέα της και εμπλέκεται σε διακίνηση χρημάτων από τις εγκληματικές δραστηριότητες της ομάδας.

Η ίδια η δικηγόρος απολογούμενη ενώπιον των ανακριτών, φέρεται να αρνείται όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται.

Η δικηγόρος ,σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι την ενέπλεξε στην υπόθεση σκόπιμα η εξαδέλφη του Βλαστού με σκοπό να την εκδικηθεί, γιατί αρνήθηκε να την υπερασπιστεί στην δίκη για την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων. Αρνείται επίσης ότι είχε ερωτική σχέση με τον βαρυποινίτη και ότι εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων. Φέρεται επίσης να ισχυρίζεται ότι τον Βλαστό τον γνώρισε πριν δύο χρόνια, όταν διορίστηκε αυτεπάγγελτα από δικαστήριο που δίκαζε υπόθεση του βαρυποινίτη να τον εκπροσωπήσει.

Και ο δεύτερος κατηγορούμενος που κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος, βαρύνεται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και με παραβάσεις του νόμου για τις εκρηκτικές ύλες.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και μία ακόμη γυναίκα, που λογοδότησαν σήμερα για όσα τους καταλογίζονται, αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Ανακριτής και Εισαγγελέας επέβαλαν επιπλέον όρο σε έναν εξ αυτών, αστυνομικό με τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου, χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ. Ο αστυνομικός φέρεται να δέχθηκε, μέσω κάποιας γυναίκας που του το πήγε στο σπίτι του, ως δώρο από τον Παναγιώτη Βλαστό ένα κινητό τηλέφωνο.

Η νεαρή γυναίκα που ήταν φίλη πρώην ερωμένης του Παναγιώτη Βλαστού φέρεται να ήταν αυτή που με έξοδα του βαρυποινίτη έκανε μαθήματα χειρισμού ελικοπτέρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενη η γυναίκα αρνήθηκε όσα της αποδίδονται και υποστήριξε πως δεν αρνιόταν ό,τι της ζητούσε η φίλη της από φόβο προς τον Βλαστό.

Είπε επίσης πως όταν κατάλαβε την πρόθεση της φίλης της και του βαρυποινίτη να την χρησιμοποιήσουν όταν θα έπαιρνε το δίπλωμα πιλότου ελικοπτέρου, φρόντισε να αποτύχει στις εξετάσεις και να μην πάρει δίπλωμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ