Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο Νέο Ηράκλειο

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο Νέο Ηράκλειο

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για άγνωστους δράστες που πυροβόλησαν εν ψυχρώ δύο μέλη της ΧΑ τα οποία έκαναν περιφρούρηση στα γραφεία.

Δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από τα πυρά άγνωστων στο Νέο Ηράκλειο. Η επίθεση που έχει τα στοιχεία μαφιόζικης εκτέλεσης πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Ηρακλείου 420 λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής.

Εκτός από τους δύο νεκρούς -μέλη της ΧΑ- υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες διεκομίσθη στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Οι δράστες πυροβόλησαν τα θύματά τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με μηχανή, ενώ δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά τους καθώς φορούσαν κράνη.

Δεν έχει γίνει σαφές αν αυτή η αιματηρή επίθεση έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, τα γραφεία της οποίας εκείνη τη στιγμή ήταν κλειστά. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ στον τόπο της αιματηρής επίθεσης βρίσκονται ανώτατοι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και στελέχη της ααφάλειας που ερευνούν την υπόθεση.

 

Με δήλωση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, «εκφράζει την οδύνη του» και συμπλήρωσε ότι «ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Ο τόπος δεν θα γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία». Την υπόθεση ανέλαβε αποκλειστικά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, είπε: «Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες».

Ομόφωνα καταδίκασαν τη διπλή δολοφονία όλα τα κόμματα με ανακοινώσεις τους.

Φωτογραφίες: Συμέλα Παντζαρτζή