Εκκίνηση για τον 6ο κύκλο υποτροφιών ΣΕΒ για μετεκπαίδευση στελεχών

Εκκίνηση για τον 6ο κύκλο υποτροφιών ΣΕΒ για μετεκπαίδευση στελεχών
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεργασία με το Alba Graduate Business School για μεταπτυχιακές σπουδές σε μια σειρά από προγράμματα για στελέχη επιχειρήσεων.

Πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο Alba Graduate Business School, για 6η συνεχόμενη περίοδο, προσφέρει ο ΣΕΒ. Οι υποτροφίες αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2022 – 2023, καλύπτουν το 50% των διδάκτρων και απευθύνονται σε στελέχη που εργάζονται κυρίως σε επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου, οι οποίες καλούνται να καλύψουν το υπόλοιπο 50%.

«Μέσα από την προσφορά ευκαιριών μετεκπαίδευσης στους εργαζόμενους, οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, αλλά ιδιαίτερα οι ΜμΕ, ενισχύουν όχι μόνο τις ικανότητές τους σε όρους ανταγωνιστικότητας, εταιρικής διακυβέρνησης, εξωστρέφειας, καινοτομίας, παραγωγικότητας, μάρκετινγκ κοκ, αλλά και την αξιοπιστία και καλή τους φήμη», επισημαίνει ο ΣΕΒ.

«Παράλληλα, όπως δείχνει και η διεθνής εμπειρία, η καλλιέργεια κουλτούρας που επενδύει στη μάθηση και στη διαρκή γνωσιακή εξέλιξη των εργαζομένων έχει μακροπρόθεσμο θετικό αποτύπωμα, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και τη μακρόπνοη επαγγελματική προοπτική τους. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι εργαζόμενοι που δεν βρίσκουν στην επιχείρηση που τους απασχολεί ευκαιρίες μάθησης και επαγγελματικής εξέλιξης, προχωρούν στην αναζήτηση άλλου εργοδότη, μια διαδικασία με σημαντικό κόστος για τις επιχειρήσεις (το κόστος αντικατάστασης ενός μόνο εργαζόμενου μπορεί να κυμαίνεται από 1,5 φορές έως 2 φορές τον ετήσιο μισθό του, σύμφωνα με έρευνα της Gallup)».

Οι υποτροφίες είναι ανοιχτές για τα ακόλουθα προγράμματα:

* The Alba MBA

* MSc in Finance

* MSc in International Business & Management

* MSc in Business for Lawyers

* MSc in Strategic Human Resources Management

* MSc in Marketing

* MSc in Entrepreneurship.

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Ιουνίου 2022, περισσότερες πληροφορίες εδώ